Imaginirajte ovo! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Imaginirajte ovo!

Imaginirajte ovo!

Tri preobraćenika iz glumačkog svijeta i dva stara redateljska lisca spremaju napete, mistične, romantične, mračne i biblijske filmove.

s.p. 17.09.2008 0 komentara

Imaginirajte ovo!

I ćelava glava iza kamere bi stala! Trendu holivudskih glumaca koji se okušavaju u redateljskom poslu pridružio se i Bruce Willis. Zamislite, njegov redateljski prvijenac čak neće imati veze sa spašavanjem svijeta i borbom protiv 'bad guys'. Zasada se samo zna da se film zove 'Three Stories About Joan', da će biti psihološki triler i da će Willlis režirati i glumiti uz Owena Wilsona i Kierana Culkina.

Terry Gilliam nas opet zadirkuje! Ovoga puta ne kao Montyphytonovac, nego kao redatelj 'Imaginarijuma doktora Parnassusa' /naslovna/ - fantastične i mistične bajke koju smo već opširno najavili. Nakon tragične smrti glavnog glumca Heatha Ledgera, Gilliam je zapao u produkcijske muke, ali izgleda da je iz njih uspješno izašao i da je film pred dovršetkom.
Bacite oko na čaroban teaser:

Nakon hvaljene 'Nestale bez traga', Ben Affleck će režirati adaptaciju romana 'The Prince of Thieves', pod naslovom 'The Town'. Priča je romantično/kriminalistička - nakon pljačke banke, lopov se zaljubi u ženu koja tamo radi. Affleck si je natovario posao scenarista, redatelja i glavnog glumca, a pitanje je koga li će izabrati za svoju romantičnu družicu?

Redateljski stolac omilio se i Natalie Portman - nakon kratkometražnog 'Eve' i segmenta omnibusa 'New York, I Love You' okušat će se i u dugom metru. Adaptirati će memoare Izraelca Amosa Oza 'A Tale of Love and Darkness', čija se radnja odvija na ulicama Jeruzalema 50-tih i 60-tih godina prošlog stoljeća. Portman, koja je također rođena u Jeruzalemu, planira snimati film na hebrejskom jeziku. Nada se da su Amerikanci spremni čitati titlove, jer miski kako je apsurdno sve priče iz svijeta snimati na engleskom, 'kao kad bi Meksikanci radili film o Georgeu Washingtonu na španjolskom'. U svakom slučaju, budžet joj nije velik pa se već pripremila na sve rizike nezavisne produkcije.


Reportaža s Venecijanskog festivala gdje je prikazan Portmaničin 'Eve'

Za kraj vijest o jednom 'čistokrvnom' redatelju:
Nakon uspjeha u Veneciji sa 'Hrvačem' Darren Aronofsky sprema se za katastrofu epskih razmjera. Napisao je scenarij za priču o Noinoj Arci, a tog biblijskog spasitelja opisuje kao 'mračnog, kompliciranog tipa', ali i kao 'prvog ekologa'. Privukla ga je tama ekološke apokalipse, jer vjeruje da je vrlo aktualna, ali zahtijeva i strašno velik budžet. Rekonstrukcija propasti svijeta i 'drugog najpoznatijeg broda nakon Titanica' trebat će veliku podršku studija, a vidjet ćemo hoće li Aronofsky naći nekoga tko će odriješiti kesu. Ili će i ovaj ambiciozni film potonuti poput pravog Titanica.

Komentari

Nema komentara.