Bondova knjiga, igra i mobitel - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Bondova knjiga, igra i mobitel

Bondova knjiga, igra i mobitel

Dok tajni agent 007 u novom filmu slomljena srca traži zrno utjehe, izdavači i oglašivači žele naći (ne tako malo) zrno zarade.

z.m. 21.08.2008 0 komentara

Bondova knjiga, igra i mobitel

Ove godine obilježava se stogodišnjica rođenja Iana Fleminga, pisca koji je stvorio Bonda. Povodom toga objavljena je i nova knjiga o Bondovim pustolovinama  - 'Devil May Care', koju je u tradiciji Fremingovih romana napisao Sebastian Faulks. No, izgleda da ova knjiga neće tako skoro biti pretočena u film. Produkcijska kuća Eon, koja je do sada snimila već 22 filma o Bondu, nije otkupila prava na ekranizaciju, što ne znači da će to učiniti netko drugi. Naime, knjiga je toliko zaštićena copyrightom da nema šanse da se neka druga produkcijska kuća okoristi na Bondovom imenu i franšizi.

Ali zašto Eon ne želi ovu knjigu, iako ona sadrži sve Bondovske elenemte – jurnjavu, pucnjavu, martinije, lijepe i opasne žene? Problem je u radnji koja je smještena u 1967. godinu, u hladnoratovsko okruženje, a glavni zlikovci su dileri drogom, što bi sve skupa bilo prikladnije za film sa Seanom Conneryem nego najnoviju Bondovsku instalaciju.

'Devil May Care', naslovnica

Novi, moderni Bond u inkarnaciji Daniela Craiga ima puno ozbiljnijih problema od ruskih dilera – slomljeno mu je srce, želi se osvetiti sa smrt voljene Vesper i traži 'zrno utjehe' – što je i naslov novog filma ('Quantum of Solace') koji izlazi 8. studenog. Istovremeno će biti objavljena i istoimena video igra, za koju će glasove posuditi sve zvijezde filma – Craig, Judi Dench i 'bonduša' Olga Kurylenko.

Marketinška kampanja ne staje samo na tome – film je već zaradio oko 50 milijuna funti od oglašivača koji će svoje proizvode 'umetnuti' u film. Iako ta svota zvuči grandiozno, producenti su ipak srezali količinu reklama u filmu – nakon 'Umri drugi dan' koji je bio toliko rasprodan oglašivačima da su ga u šali nazivali 'Kupi drugi dan'. U 'Quantum of Solace' tako će se pojaviti brandovi poput Forda, Heinekena, Omege, Smirnoffa, Sonya i Virgin Atlantica. Metalik zlatni Ford Ka vozit će Olga Kurylenko, a Bond će telefonirati i fotografirati dokaze uz pomoć mobilnog telefona Sony Ericsson C902 Cyber-shot.

Upravo taj mobitel u bondovskom titan-srebrnom izdanju bit će u vrijeme objavljivanja filma dostupan i u Hrvatskoj, zajedno s posebnim 007 sadržajima - igricom u špijunskom stilu, trailerom filma, intervjuima sa zvijezdama, pozadinama i screensaverima. Sony Ericsson surađuje s Bonsom upravo od spomenutog 'Umri drugi dan', što ni ne čudi kad s zna da je Sony Pictures Entertainment glavni svjetski kino-distributer filma. Inače, od svih brandova Bond ima najdužu vezu s votkom Smirnoff koja se pojavila već u 'Dr. No' 1962.

Komentari

Nema komentara.