Najgori filmovi ovog desetljeća - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Najgori filmovi ovog desetljeća

Najgori filmovi ovog desetljeća

Lista na kojoj se uvijek pojavljuje Uwe Boll - popis filmova koji su tako loši da ih nijedan kritičar ne voli, a i publika ih izbjegava.

s.p. 09.08.2008 0 komentara

Najgori filmovi ovog desetljeća

Filmski site Rotten Tomatoes popisao je 10 filmova koji drže neslavan rekord - bili su najgore recenzirani u posljednjih 10 godina. Od 1998. bilo je puno loših trilera, horora i komedija, no svake godine se našao jedan film koji je jednostavno nadmašio sve ostale.

Najgori iz 1998. - 'Jawbreaker'
Dobre komedije je teško snimiti, a za ovaj film su recenzije rekle da previše pokušava oponašati kultne tinejdžerske filmove, ali u tome uopće ne uspijeva. Jedina stvar koje će se pamtiti je nastup erotične Rose McGowan, koja je dobila ulogu zločeste cure koja joj tako dobro paše.

Najgori iz 1999. - 'Chill Factor'

 
'Chill Factor', trailer

Cuba Gooding Jr. je još jedan od dobitnika Oscara čija karijera je krenula uzbrdo odmah nakon najvećeg uspjeha. Ovaj film je proglašen 'lošom imitacijom Brzine', a  jedino što je pohvaljeno nisu bili glumci, već kaskaderi koji su umjesto njih izvodili opasne akcijske scene. 

Najgori iz 2000. - 'Bojno polje Zemlja'
John Travolta je htio odati počast utemeljitelju scijentologije L. Ronu Hubbardu, pa je koproducirao i glumio u ovom SF-u rađenom prema Hubbardovom djelu. Umjesto kultnog  SF-a, gledatelji su dobili film o vanzemaljcima za koje je rečeno da 'izgledaju kao šmokljani sa Star Trek konvencije koji nisu imali para za dobre kostime'. A svi još pamte i one smiješne dreadlocks frizure...

Najgori iz 2001. - 'Corky Romano'
'Corky Romano' je mafijaška komedija u kojoj glumi kod nas nepoznati Chris Kattan iz kultnog Saturday Night Livea. Ovaj film nije od njega napravio komičarsku zvijezdu, za šale u filmu rečeno je da su isforsirane i neduhovite, a Kattanu je preporučeno da glumi u nijemim komedijama - tamo mu bar neće ponuditi ovako loš scenarij.

Najgori iz 2002. - 'Ballistic: Ecks vs. Sever'


'Ballistic: Ecks vs. Sever', trailer

Ovaj film ima rekordnih 0% pozitivnih recenzija - nitko od 103 recenzenata koje možemo pročitati na Rotten Tomatoesu nije imao dobre riječi za Antonia Banderasa i Lucy Liu u ovom akcijskom filmu. Opet, filmovi kao što su 'Tražen' imaju dobru gledanost i ocjene, pa je možda ova priglupa akcija bila ispred svog vremena.

Najgori iz 2003. - 'Gigli'
Film 'Gigli' je odmah nakon premijere postao sinonim za filmski promašaj, podbacio je na blagajnama, osvojio sve Zlatne maline koje je mogao, a propala je i veza Bena Afflecka i Jennifer Lopez. Recenzenti su ga proglasili pravim 'mučenjem' za gledatelja, a i naša popularna TV kritičarka proglasila ga je 'fijaskom mitskih proporcija'.

Najgori iz 2004. - 'Zatamnjenje'
Još jedan triler pun stereotipa izmučio je 2004. kritičare koji su kao jedinu dobru stranu izdvojili to da će ga svi brzo zaboraviti. Zato previše nije patila karijera Ashley Judd, a i ostalim članovima ekipa će u CV-u umjesto imena ovog filma biti pravo zatamnjenje.

Najgori iz 2005. - 'Alone in the Dark'


'Alone in the Dark', trailer

Dovoljno je reći samo ime redatelja: Uwe Boll. Učinio je sve po običaju - ekranizirao videoigru, skupio par slavnih glumaca (Christian Slater, Tara Reid) i napravio katastrofalan film po katastrofalnom scenariju. Ovo samo pokazuje da Boll uvijek uspijeva ući na top-liste najvećih filmova, makar se radilo o ovom popisu najvećih filmskih katastrofa.

Najgori iz 2006. - 'Sirove strasti 2'
Za ovaj film kažu da bi 'bio hit da je snimljen 15 godina ranije', dok je sjećanje na izvorne 'Sirove strasti' još bilo svježe, a Sharon Stone mlađa. Umjesto toga, film su sasjekle kritike u stilu 'sve u ovom filmu je loše', pa nitko nije stigao primijetiti da je film barem solidno dizajniran i snimljen.

Najgori iz 2007. - 'Kako ja kažem'
Diane Keaton više nije muza Woodyja Allena (koji u zadnje vrijeme voli mlađe glumice), pa dobiva uloge neurotičnih junakinja samo u romantičnim komedijama loših autora. U ovom filmu opet je dobila scenarij pun klišeja, pa joj očito preostaje da promijeni svog agenta i nađe nekog koji joj može srediti pojavljivanje u eventualnom nastavku 'Seksa i grada'... 

Komentari

Nema komentara.