Snoop Dogg nanjušio Bollywood - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Snoop Dogg nanjušio Bollywood

Snoop Dogg nanjušio Bollywood

Zemlja svetih krava svidjela se Psu Njuškalu - slavni reper omirisao je veliko indijsko tržište i krenuo osvojiti Bollywood pjesmom.

s.p. 30.07.2008 0 komentara

Snoop Dogg nanjušio Bollywood

Reper Snoop Dogg planira osvojiti indijsko tržište - ipak je tamo potencijalnih milijardu slušatelja. Snimio je hip-hop pjesmu 'Singh is Kinng', koja je dio soundtracka za bollywoodski film istog naslova. Pjesmu s njim izvode Akshay Kumar, glavni glumac iz tog filma, te grupa s naslovom RDB (Rhythm, Dhol, Bass). Kumar je lokalni Schwarzenegger, 40-godišnja akcijska zvijezda koja je prešla na romantične i komične uloge, dok se ekipa iz RDB-a bavi miksanjem glazbe. Riječ je o tri brata Sikha iz engleskog grada Bradforda, koji rade kao DJ-i i miješaju različite stilove, prije svega hip-hop i nacionalnu glazbu regije Punjab - bhangru.

 Sličnost ritmične bhangre i hip-hopa zamijetio je i suosnivač kompanije Cashmere Asia, Karan Wadhera. On je odlučio dodatno promovirati hip-hop u Indiji, pa je zato i angažirao jednu od Snoop Dogga. 

'Singh is Kinng' je tipični bollywoodski film - romantična komedija s puno akcije i naravno, pjesme i plesa. Bavi se Sikhom koji odlazi u Australiju pronaći sunarodnjaka u nevolji, a pritom i sam doživljava razne avanture. Jedan od načina raspoznavanja zemljaka iz Punjaba je njihova kričava i šarena odjeća, baš kakvu nose i 'braća' iz crnačke zajednice u Americi.


'Singh is King' - Akshay Kumar i RDB, nastup uživo.

Snoop je otpjevao par stihova u svom stilu, posvećenih ženama (Mumbaija) i autima, uz neizbježni refren 'Singh is Kinng'. Snimio je i spot, a navodno se okušao i plesnim pokretima bhangre.

Film kreće u distribuciju u kolovozu, a Snoop Dogg dolazi i na turneju u Indiju, u kojoj se hip-hop još nije ukorijenio. Prevladava pop glazba s narodnjačkim motivima, a prevlast mjesnih Tonči Huljića Snoop pokušava ugroziti ovim filmom, koji bi trebao povezati urbane kulture Indije i Amerike. Snoop je u jednoj poruci najavio da će 'preuzeti Bollywood' i poručio da je ovo 'samo početak'. Ima li možda u planu još filmova u Bollywoodu?

Veliko indijsko tržište ga u svakom slučaju čeka, jer Amerikanci nisu previše surađivali s indijskim filmašima. Bollywood je više privlačio pažnju Zapada kao primjer šarene, kičaste azijske kinematografije s kojom se nedavno zezala i Natalie Portman. Ipak, stvari se mijenjaju - nedavno je na bolivudsku koprodukciju pristao Stallone, a navodno će mu se pridružiti i Schwarzenegger. Vidjet ćemo što će biti od Snoopovog 'pohoda na Indiju', a u međuvremenu podsjećamo da u rujnu Snoop dolazi na koncert u Zagreb, gdje će upoznati i hrvatsku kulturu. Tko zna, možda uslijedi još jedan mix kultura, preporučamo da Snoop surađuje s Matom Matišićem u nekoj pučkoj komediji Vinka Brešana...  

Komentari

Nema komentara.