Vjerujte! Nevjerojatni Hulk nagrađuje - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Vjerujte! Nevjerojatni Hulk nagrađuje

Vjerujte! Nevjerojatni Hulk nagrađuje

Bruce Banner je poprilično samozatajan i povučen tip, ali kad ga netko razljuti - pukne poput velike zelene kokice.

filmski.net 04.07.2008 0 komentara

Vjerujte! Nevjerojatni Hulk nagrađuje

Znanstvenik Bruce Banner već godinama trpi posljedice laboratorijske nesreće u kojoj je slučajno ozračen gama zrakama. Svaki puta kad mu skoči razina adrenalina u krvi, one ga pretvaraju u Hulka – ogromnu razjarenu zvijer koja ruši sve pred sobom i oko sebe. Bruceova jedina želja je 'izliječiti se' od Hulka - biti negdje u laboratoriju, na miru istraživati i pronaći lijek. No, to mu nikako ne polazi za rukom jer mu zli momci koji žele iskoristiti njegovu snagu naprosto ne daju mira. Ah, toliko mogućnosti, a tako malo vremena…

Hulk je još jedno Marvelovo superjunačko dijete koje je do sada doživjelo nekoliko filmskih inačica od kojih je najpoznatiji 'Hulk' Anga Leeja iz 2003. No s njegovim uspjehom studijski šefovi nisu bili prezadovoljni pa su umjesto tipičnog nastavka odlučili pogurati franšizu u sasvim novom smjeru, s novim redateljem i glumcima. Također, odlučili su da će priča 'Nevjerojatnog Hulka' biti o traženju hrabrosti u sebi kroz unutarnju borbu. Plus, naravno, hrpu specijalnih efekata i nabrijane akcije.

Dok većina filmskih super junaka koristi specijalne efekte kako bi poletjeli, verali se po zgradama ili prolazili kroz zidove, Hulk je jedan od rijetkih junaka koji je morao biti konstruiran potpuno kompjutorski. No, morao je izgledati vrlo ljudski: 'Želio sam osjetiti teksturu, kožu, žile. Nisam želio samo povećanog, nabildanog Edwarda. Bilo je iznimno važno da Hulk izgleda savršeno', kaže redatelj 'Nevjerojatnog Hulka', Louis Leterrier. Poseban izazov bio je odrediti njegovu veličinu. Nije smio biti prevelik jer bi bio neuvjerljiv, a s druge strane, morao je biti dovoljno krupan da podigne automobil i baci ga kroz zrak. Zato su se kreatori lika odlučili da će Hulk biti visok tri metra.

Zanimljivo je da je ekipa koja je snimala film o najpoznatijem zelenom liku na svijetu, prihvatila rigorozan program zaštite okoliša na setu: gdje god je bilo moguće, koristili su vozila s pogonom na hibridna goriva, autohtoni i razgradivi građevni materijal za scenografiju, lokalno uzgojenu hranu, što manje ambalaže, reciklirani papir itd.

'Nevjerojatni Hulk' u kina stiže 10. srpnja, a Blitz film&video vam poklanja tri nevjerojatno zelene majice ako znate odgovor:
Kako se zove Hulkov čudovišni neprijatelj iz ovoga filma?

Odgovore i svoje podatke (ime, adresu) šaljite na info@filmski.net do 10. srpnja. Sretno!

*************

Hulkovito zelene majice zaslužili su:
Martina Demirović, Osijek
Neven Celin, Ika i
Goran Odžaklieski, Sesvete.
Čestitamo!

Komentari

Nema komentara.