Vratili se Bondovi - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Vratili se Bondovi

Vratili se Bondovi

Daniel Craig je zao i osvetoljubiv u novom Bondu, a umirovljeni 007 Pierce Brosnan rasplesan i raspjevan uz taktove ABBA-e. Mamma Mia!

s.p. 30.06.2008 0 komentara

Vratili se Bondovi

Objavljen je prvi trailer jednog od najočekivanijih filmova godine - 22. Bonda nazvanog 'Quantum of Solace'. Priču smo već najavili, riječ je o svojevrsnom nastavku 'Casino Royalea', jer Bond istražuje tko je ucijenio njegovu ljubav Vesper i otjerao je u smrt. Trag ga vodi do Dominica Greenea, moćnog biznismena koji vodi zagonetnu organizaciju koja se bori za nadzor nad važnim prirodnim resursima. Da priča bude još spektakularnija, u igru će se umiješati i CIA, teroristi i osvetoljubiva ljepotica, a Bond će morati birati između osobne osvete i dužnosti prema svojim šefovima.


'Quantum of Solace', r: Marc Forster, trailer

Sudeći prema traileru, novi Bond nastavlja sa spektakularnom akcijom, pa tako imamo jurnjave autiju, jahti i aviona. Te silne borbe u zraku, na vodi i na cestama već su koštale zdravlja neke kaskadere, a trailer i poster /naslovna/ najavljuju i obračun u pustinji, s Bondom koji drži automatsku pušku. Hm, stiže li nam to Rambo u finom odijelu?

Dok Craigov lik postaje sve opakiji, njegov prethodnik Pierce Brosnan sve se više udaljava od imidža tajnog agenta 007. Nakon što je u 'Matadoru' parodirao lik hladnokrvnog ubojice, sada je odigrao ulogu u adaptaciji mjuzikla 'Mamma Mia', rađenog po pjesmama ABBA-e. Što znači da se i od njega očekivalo da pjeva i pleše na klasike kao što su 'Waterloo' i 'SOS'.  Kaže da je ulogu prihvatio u afektu - baš dok se pripremao za sprovod svog oca, nazvao ga je agent i spomenuo Grčku, Meryl Streep i 'Mamma Miu'.


'Mamma Mia', r: Phyllida Lloyd, trailer

Iako je riskirao da ispadne smiješan, 55-godišnji Brosnan kaže da je pristao baš zato što je što to zadnja stvar koju je očekivao da mu ponude. Film je osim na atraktivnim lokacijama u Grčkoj sniman i u studijima u Pinewoodu koje Brosnan zove drugim domom, jer je tamo već snimao 4 Bonda između 1995. i 2002.

'Mamma Mia' se bavi budućom nevjestom koja na svoje vjenčanje u Grčkoj poziva 3 muškarca (Brosnan i co.) jer želi otkriti tko od njih je njezin otac. U hrvatskim kinima se najavljuje za rujan, a 'Quantum of Solace' ima svjetsku premijeru u studenom. Onda ćemo moći usporediti i Bondove u dva izdanja, pa procijeniti jesu li bolji kao pucači ili kao plesači.

Komentari

Nema komentara.