Bollywood Hollywood - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Bollywood Hollywood

Bollywood Hollywood

Amerikanci sve više ulažu ulažu u Bollywoodsku filmsku industriju i distribuciju njihovih filmova. Razlog: milijardu gledatelja ne može biti u krivu.

s.p. 06.05.2008 0 komentara

Bollywood Hollywood

Ako neki filmovi imaju milijune gledatelje, onda i Hollywood mora u njih umiješati svoje prste. Istina, gledatelji plaćaju u rupijima, ali zarada je zarada, pa američki studiji sve više i više surađuju s indijskom filmskom industrijom. 'Saawariya' ('Beloved') je tako prvi bollywoodski film kojeg je producirao veliki hollywoodski studio – Sony.

'Saawariya' /naslovna/ je klasični bollywoodski film, dug uobičajenih 3 sata i s 11 pjesama, a sadržaj filma tipičan je za romantične filmove širom svijeta - zaljubljena djevojka uporno čeka svog dragog. Film u Americi nije bio veliki hit jer je ulozi ljubavnog para imao debitante, a ni soundtrack mu nije bio jača strana. No, romantična tema filma, vrhunska fotografija i bajkovita, egzotična atmosfera privlače gledatelje širom svijeta, pa film ima komercijalne potencijale i izvan Indije, osobito u TV i DVD distribuciji.


'Saawariya', r: Sanjay Leela Bhansali, trailer

Bollywoodski filmovi znaju solidno zaraditi u Americi, a redovito su na na top listama u Velikoj Britaniji, gdje živi puno indijskih imigranata. Zato i ne čudi odluka Sonyja da investira u indijski film, a sada se u igru uključio i Walt Disney, koji se udružio s najvećom indijskom filmskom kućom, Yash Raj Films, da bi proizveo dugometražni animirani 'Roadside Romeo'.


'Roadside Romeo', r: Jugal Hansraj, trailer

Dok se Zapad okreće Istoku radi novaca, Istok na Zapadu traži teme za svoje filmove. Jedan od najnovijih indijskih projekata bavi se dosta senzacionalističkom temom - 15-godišnja britanska turistica je drogirana, silovana i ugušena na Goi, a istraga policije je počela tek nakon pritiska djevojčine majke koja nije prihvatila službeno izvješće da joj se kćerka slučajno utopila.

Indijci tvrde da će taj film o ubojstvu Scarlett Keeling napraviti kao 'opomenu protiv drogiranja i iskorištavanja turista', mada zvuči kao neki eksploatacijski film. A ako ta tema ne bude uspješna, Indijci imaju u planu iskušanu holivudsku metodu - rimejk.

Sprema se indijska obrada američkog hita 'Lovci na djeveruše', prva koja će biti napravljena sa službenom dozvolom velikog holivudskog studija - dosada su obrade rađene bez autorizacije. Tko zna, možda će jednom i kina širom svijeta puštati komercijalne filmove – made in India.

Komentari

Nema komentara.