Tko je čiji igrač? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tko je čiji igrač?

Tko je čiji igrač?

Obama nadahnjuje većinu u Hollywwodu, od Michaela Moore pa do Marie Bello. Hillary se uzda u podršku žena, pa dobiva i potporu iz industrije seksa.

s.p. 22.04.2008 0 komentara

Tko je čiji igrač?

U Pennsylvaniji se sprema odlučujući sraz demokratskih predsjedničkih kandidata, pa su i američke filmske zvijezde odlučile odabrati stranu. Michael Moore zatražio je od svojih pristalica da na tim važnim predizborima glasaju za Baracka Obamu. Moore je u uobičajeno duhovitoj poruci izjavio da se dosad nije oglasio jer će ionako većina njegovih istomišljenika na predsjedničkim izborima glasati za bilo kojeg kandidata Demokratske stranke, makar se zvao 'Pajo Patak, Miki Maus, Barry Obama ili Dalai Lama'. Ipak, njemu je bitno da se izabire jedno ime, i on je izabrao - Obamu.

Na svom službenom siteu Moore je objasnio da mu je prije svega važno to što je Obama inspirirao 'masovni pokret za promjenu', a Mooreu je najbitnija smjena postojeće republikanske vlasti. Osim toga, poznati redatelj pohvaljuje Obaminu pristojnost, dok Hillary i njezinom timu zamjera prljavu kampanju. Moore je u svom posljednjem filmu 'Bolesno' izrazio žestoku potporu planu za opće zdravstveno osiguranje, a u tom filmu je Hillary predstavljena kao bivša zagovornica tog plana koja se kasnije prodala korporacijama.   


Zašto Michael Moore ne podržava Hillary Clinton

Osim populističkog dokumentarista Moorea, Obamu podržavaju i holivudske plavuše. I to ne bilo kakva - Maria Bello je studirala političke znanosti i htjela se baviti pravom, a završila je kao glumica u zanimljivim projektima ('Povijest nasilja'). Sada je odlučila iskoristiti slobodne dane pa volontira za Obamu.

No, i Hillary ima svoje ljude u Hollywoodu. Među njezinim pristalicama su Jack Nicholson, Ted Danson ('Kafić uzdravlje'), America Ferrera ('Ružna Betty') i još neki filmaši, no ne tako ugledni kao oni u Obaminom taboru - George Clooney, Will Smith, Halle Berry, Matt Damon, Robert De Niro...

To što ima podršku više glumaca, i to onih bogatijih, pomoglo je Obami da skupi više novaca za kampanju, pa u zadnje vrijeme postaje nedostižan za Hillary. Gđi Clinton je tako u skupljanju donacija morao pomagati Elton John, a svaka dodatna podrška joj dobro dođe. Samo je pitanje da li joj puno pomaže podrška koju su joj kao ženi dali 'holivudska Madame' Heidi Fleiss i porno-glumica Jenna Jameson. Tko zna, možda netko sluša i njihove političke savjete?

Komentari

Nema komentara.