Zovi, samo zovi - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Zovi, samo zovi

Zovi, samo zovi

Hrvatski audiovizualni centar zove filmaše da im podijeli novce, a Ministarstvo kulture poziva na javnu raspravu o izboru članova Vijeća HRT-a.

filmski.net 09.04.2008 0 komentara

Zovi, samo zovi

Hrvatski audiovizualni centar u prvoj godini svoga djelovanja ima čast po prvi puta pozvati domaće filmaše da se prijave za dodjelu sredstava kojima se potiče audiovizualno stvaralaštvo. Rok prijave je 30.04.2008., a mogu se prijaviti projekti namijenjeni javnom prikazivanju u kategorijama: dugometražni igrani, debitantski dugometražni igrani, kratkometražni igrani, dokumentarni, animirani i alternativni (eksperimentalni) filmovi. Na javni poziv se mogu prijaviti i međunarodni koprodukcijski filmski projekti u gore navedenim kategorijama, te djelomično ili potpuno realizirani filmovi.

Pravo sudjelovanja u javnom pozivu imaju državljani Republike Hrvatske - neovisni producenti zajednički s redateljima, sa scenarijem za koji imaju autorska prava. Uvjete prijave i prijavnicu možete preuzeti na www.havc.hr, a o samoj proceduri raspodjele novaca više možete pročitati ovdje.

Istovremeno, zanimljiv poziv stiže iz Ministarstva kulture koje želi da izrazite svoje mišljenje o tome kako depolitizirati regulatorna tijela javnih elektroničkih medija, tj. osigurati njihovu neovisnost i zaštitu od političkog utjecaja. Dokument za raspravu pod naslovom 'Razmatranje uloge civilnog društva u Programskom vijeću HRT-a i Vijeću za elektroničke medije' možete preuzeti ovdje. 
 
Javna rasprava će se održati od 8. travnja do 8. svibnja 2008. godine, a vaše primjedbe, prijedloge i mišljenje možete do navedenog roka dostaviti Ministarstvu kulture na e-mail tomislav.jelic1@min-kulture.hr, na telefaks (01)4866-280 ili poštom na adresu: Ministarstvo kulture, Uprava za normativne i upravno-pravne poslove, Runjaninova 2, Zagreb.
I nemojte poslije reći da vas nitko nije ništa pitao!

Komentari

Nema komentara.