Danis Tanović osnovao Našu stranku - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Danis Tanović osnovao Našu stranku

Danis Tanović osnovao Našu stranku

Bosanskohercegovački oscarovac Danis Tanović odlučio je svoju karijeru proširiti i na političko djelovanje – osnovao je novu stranku, 'Našu stranku'.

filmski.net 07.04.2008 0 komentara

Danis Tanović osnovao Našu stranku

Odluka Danisa Tanovića da osnuje političku stranku podijelila je javnost u BiH. Neki je ne razumiju i ne odobravaju, a drugi su sretni što netko želi poduzeti novi korak u politici. Osnivačka skupština stranke 'Naša stranka' održana je u subotu, a kao glavni cilj istaknuto je zastupanje čovjekovog prirodnog prava na dostojanstven život. Za predsjednika stranke izabran je Bojan Bajić, dok su potpredsjednici Maja Marjanović, Boris Divković i Danis Tanović.

Redatelj Oscarom nagrađenog filma 'Ničija zemlja' nada se da će njegova proeuropska stranka privući onaj dio glasačkog tijela koji dosada nije izlazio na izbore, razočaran političkom situacijom: 'Možemo ponuditi novu opciju Bosancima koji su se godinama žalili da nemaju za koga glasati.' Također, kao prioritet ističe stvaranje preduvjeta da najznačajnije funkcije na svim nivoima vlasti obavljaju kompetentne i poštene osobe.

Tanović ističe da je njegova dužnost da pokuša promijeniti trenutnu situaciju u etnički podijeljenoj državi. Filmski.ba javlja da je podršku je pronašao i u režise