Ninđe i Sotone, komunisti i Stallone - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ninđe i Sotone, komunisti i Stallone

Ninđe i Sotone, komunisti i Stallone

Wachowski angažiraju pop-ninđu, a Almodovara zanima pjesnik na robiji. Gilliam će zamijeniti Ledgera s čak 3 zvijezde, a Stallone opet ide u planine.

s.p. 20.02.2008 1 komentara

Braća Wachowski imaju novu akciju u planu, a naslov filma sve govori – 'Ninja Assassin'. Zanimljivo je da je za glavnu ulogu izabran azijski glumac, i to ne neka kung fu zvijezda,nego južnokorejski pop-pjevač Jung Ji-hoon, umjetničkog imena 'Rain' iliti 'Kiša'(?!). Ipak nije riječ o debitantu - već je kod uglednog Park Chan-wooka glumio u 'I Am a Cyborg But That's OK', a dokazao se i u sporednoj ulozi u zadnjem filmu Wachowskih, 'Speed Raceru'. Iako se ne zna priča, 'matricu' za filmove braće Wachowski već znamo – hrpa borbi u kojima junak u slow-motionu izmiče metku, nožu, samurajskom maču i sl.

Oni koje zanimaju ozbiljnije priče, evo nešto po ruskom klasiku. Ekranizira se 'Majstor i Margarita' Mihaila Bulgakova. Priču znate iz lektire, Sotona posjećuje Moskvu u vrijeme prije Drugog svjetskog rata te opsjeda pisca i njegovu ljubavnicu Margaritu. Jedna od radnji romana smještena je u mitsko doba Rima u vrijeme Poncija Pilata, pa će za ovu adaptaciju trebati veliki budžet. Srećom, iza produkcije stoji Scott Steindorff koji je dokazao da može raditi skupe adaptacije ('Ljubav u doba kolere'!), pa još samo ostaje da izabere dobru ekipu. 'Majstora i Margaritu' već se spremao snimiti Roman Polanski koji ovih dana izabran da bude posebni gost na filmskom festivalu u Torinu, koji se održava u studenom. Polanskog je pozvao umjetnički direktor Festivala Nanni Moretti u čijem je 'skandaloznom' filmu 'Caos Calmo', Polanski odigrao cameo ulogu.

Pedro Almodovar - nekad šaren i veseo, a u zadnje vrijeme stalno snima 'crnjake'
 
Almodovar treba u svibnju početi snimati noirevski 'Abrazos Rotos', a u planu je i film o osveti 'La Piel Que Habito'. Najnovija vijest je da će režirati biografiju Marcosa Ane, španjolskog komunističkog pjesnika koji je za vrijeme Franca proveo 23 godine u zatvoru. Priča ipak neće biti potpuni crnjak, Almodovar najavljuje da će se usredotočiti na Marcosovu prvu ljubav i iskustvo s prostitutkom. Film 'Decidme' će se raditi prema pjesnikovim memoarima, a casting još nije objavljen.

Karijera Sylvestera Stallonea u zadnju vrijeme je bila na rubu, ali se uvijek nekako znao izvući na putu do vrha ('Rocky Balboa'). zgleda da ga zato inspirira alpinizam, pa radi još jedan nastavak akcijskog hita 'Cliffhangera'. Nastavak će se zvati 'The Dam', a priča se još ne zna ali nagađamo – Stallone se pentra po planinama i bori sa zlikovcima dok spašava damu u nevolji. Raspravljalo se da li je Stallone prestar da snima zadnjeg 'Ramba', a kakvu tjelesnu formu će tek trebati za ovaj film?

Joker za 10$ i dokaz da je Heath Ledger bio lijep kao lutka.

Stalloneova karijera može uskrsnuti, ali Heath Ledger, nažalost, neće. Zato redatelj Terry Gilliam njegovu (napola snimljenu) ulogu u 'Parnassusu' zamijeni će nekoliko glumaca o čemu smo već pisali. Ledgerovu ulogu zaigrat će velike face: Johnny Depp, Jude Law i Colin Farrell! Za utjehu Ledgerovim fanovima tvrtka Mattel izdala je figuricu Jokera rađenu prema njegovom nastupu u 'Dark Knightu'. Heathova obitelj na to je izjavila da je on 'bio ponosan na svoju ulogu', pa je podržala i taj način promocije filma. Stoga, ako zatrebate finu igračku za klince, evo Jokera (na slici) koji se prodaje u dvije varijante – s bazukom i s nožem, pa kupite dar prema preferencijama svoje djece.

Komentari
A: spada 20.02.2008 Pogledaj profil

napokon caos calmo, a ne caoi calmo, kako ste do sada pisali.
film nije morettijev - on samo glumi i mislim da je surađivao na scenariju