Zakačite se za filmove! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Zakačite se za filmove!

Zakačite se za filmove!

Prvi Festival mediteranskog filma održat će se krajem svibnja u 'najlipšem gradu na svitu' - u Splitu. Želimo mu vedro nebo i mirno more. 

filmski.net 11.02.2008 0 komentara

Zakačite se za filmove!

Split dobiva još jedan međunarodni filmski festival - Festival mediteranskog filma. Ovim projektom organizatori žele pozicionirati Split i Hrvatsku kao centralno mjesto mediteranske kulture u regiji. 'S obzirom na mali broj festivala mediteranskog filma u Europi, imamo mogućnost da u kratkom vremenu festival postane mjesto okupljanja najznačajnijih filmskih ostvarenja Mediterana,' najavljuje producentica festivala Tanja Prpić Marenić.

Filmovi će se prikazivati od 27. do 31. svibnja 2008. na dvije lokacije – dnevne projekcije u kinu 'Zlatna vrata', a večernje u kinu na otvorenome, najvjerojatnije na Prokurativama. U glavnom programu festivala bit će prikazano oko 15 filmova. Alen Munitić, direktor festivala izdvojio je dva filma iz glavnog programa, prošlogodišnje dobitnike nagrada u Cannesu - 'The Edge of Heaven' Fatiha Akina i 'Diving Bell and the Butterfly' Juliana Schnabela.
 
U popratnom programu prikazat će se retrospektiva filmova s Mediterana, koji se svojom tematikom vezuju zapravo uz sami mediteran, njegovu kulturu, tradiciju i mentalitet. Selektorica ovog programa je Tanja Vrvilo.

Također, u sklopu festivala održati će se okrugli stol na kojem će se raspravljati o tome kako probuditi i produbiti dijalog između zemalja mediteranske regije, kako integrirati različite tradicijske vrijednosti, zaustaviti stereotipe te bolje približiti različite kulturne vrijednosti svake zemlje, promovirati različitosti i sličnosti s ciljem unapređenja međusobne percepcije.

Komentari

Nema komentara.