Od Pottera do pokolja - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Od Pottera do pokolja

Od Pottera do pokolja

U modi su angažirane ratne drame, a Daniel Radcliffe želi snimati filmove za odrasle. To znači da će ipak morati umrijeti na ekranu...

s.p. 02.01.2008 0 komentara

Od Pottera do pokolja

Daniel Radcliffe očito ne želi da mu glavni nadimak bude 'Harry Potter' pa bježi iz rezervata dječjih filmova. Nakon kontroverznog nastupa u predstavi za odrasle 'Equus' i drame o siročadi 'December Boys', snima film koji strašno sliči 'Velikom srcu' s Angelinom Jolie. To znači da ako drama i neće biti veliki hit na box-officeu, ipak pruža priliku da se Radcliffe dokaže kao ozbiljni glumac.

Film 'Journey' bavi se poznatim britanskim fotografom, Danom Eldonom, koji je često izvještavao s opasnih lokacija. Za razliku od serijala o Potteru, ovaj film nema happy end iz bajke, 22-godišnji Eldon je bio jedan od četvero novinara koji su 1993. stradali u Somaliji – mjesna rulja ih je kamenovala i pretukla do smrti. To se dogodilo baš nakon vojne intervencije (prilično propagandistički opisane u 'Padu crnog jastreba') u kojoj su UN-ove (tj. američke) snage bombardirale zgradu punu civila, pa su preživjeli pozvali novinare da snime taj događaj. Ipak, razbješnjeli mještani su bijesno reagirali na dolazak bijelaca, pa je sve završilo tragedijom.

Eldonova majka Kathy dugo je odgađala ekranizaciju događaja, pa je kao glavne glumce odbila zainteresirane zvijezde kao što su Orlando Bloom, Heath Ledger, Ryan Phillippe i Joaquin Phoenix. Smatra da je upravo 18-godišnji Radcliffe dovoljno mlad i nalik pokojnom Eldonu, tako da jedino on može tumačiti tu zahtjevnu ulogu.

Dan Eldon - novinari tek nakon smrti odlaze u legendu  
Mama Kathy je inače producentica i novinarka, a njezina karijera potakla je sina na bavljenje fotografijom. Od sedme godine živio je u Keniji gdje je svjedočio državnom udaru. Proputovao je 46 država i stekao veliko profesionalno iskustvo kao freelance fotograf.

Njegovu biografiju će režirati Bronwen Hughes, koji se baš nije dokazao filmom 'Sile prirode', no radit će prema scenariju Jana Sardija, nominiranog za Oscara za scenarij 'Sjaja'. Za film su zainteresirane razne slavne osobe, od redatelja Baza Luhrmanna i glumice Julie Roberts pa do glazbenika kao što su Peter Gabriel i Madonna koja se sve više gura u filmske vode.

Pokojni Eldon je iza sebe ostavio i 17 dnevnika, pa su u slučaju uspjeha otvorene i mogućnosti daljnjih ekranizacija - možda i njegova svjedočanstava postanu dio školske lektire, baš kao i 'Dnevnik Ane Frank'.

Komentari

Nema komentara.