Pula rula - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pula rula

Pula rula

Pripreme za slijedeće izdanje Pula film festivala već su se dobrano zakotrljale. Skupljaju se pare i hvale, a najavljuju i neki novi filmovi.

z.m. 18.10.2007 0 komentara

Pula rula

Organizatori Pule dobro znaju da se na greškama uči. Kako bi uspješno krenuli s pripremama za idući, jubilarni 55. Pula film festival, prvo su rekapitulirali ovogodišnje festivalsko izdanje. Izvještaj su sastavili ravnateljica Zdenka Višković-Vukić i umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković, a razmotrilo ga je Vijeće pod predsjedanjem ministra kulture Bože Biškupića.

Izvještaj je jednoglasno prihvaćen, a kao i ne bi bio kad je ovogodišnji Festival završio u financijskom plusu, za razliku od prošlih izdanja. Prodano je oko 14 tisuća ulaznica, dvostruko više nego godinu prije, no to ipak nije dovoljno da se namire nagomilana dugovanja. Zato je Grad Pula, koji i inače financira Festival, osigurao dodatnih 1,6 milijuna kuna za sanaciju dugova. Članovi Vijeća pohvalili su i organizaciju, tehniku, programsku koncepciju i odabir filmova.

A kad već govorimo o filmovima – usvojen je koncept slijedećeg Festivala koji će se održati od 19. do 26. srpnja 2008. Tjedan prije festivala rezerviran je za pretprogram na pulskom Kaštelu, gdje će pretpremijerno biti prikazano 7 najatraktivnijih filmova iz festivalskog programa Europolis-Meridijani. Među njima će se naći 'Prazne boce' Jana Sveraka, 'Djevojka presječena na pola' Claudea Chabrola i 'Nepoznata' Giuseppea Tornatorea, koja je nominirana za Europsku filmsku nagradu.
 
Povodom 55. izdanja Pule u okviru programa Vremeplov prikazati će se pobjednik prvog Festivala, film Vesna Františeka 'Čapa'. Također moći će se vidjeti i prvi hrvatski film prikazan na Festivalu, 'Koncert' Branka Belana.

Što se Nacionalnog programa 55. Festivala tiče, na ovogodišnjem Prvom pogledu objavljeno je da je već snimljeno sedam filmova: 'Žena bez tijela' Vinka Brešana, 'Razdanjivanje' Zrinka Ogreste, 'Kroz noć do jutra' Tomislava Radića, 'Ničiji sin' Arsena Antona Ostojića, 'Kino Lika' Dalibora Matanića, 'Buick Rivera' Gorana Rušinovića i 'Zapamtite Vukovar' Fadila Hadžića, a uskoro počinje snimanje još nekoliko filmova. Uskoro ćete o svim ovim friškim domaćim projektima moći čitati na našim stranicama. 

Komentari

Nema komentara.