Zlatne motorke '07 - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Zlatne motorke '07

Zlatne motorke '07

Na varaždinskoj Trash fešti nije bilo većih iznenađenja. Zlatne motorke je i opet pokupio jedan i jedini  - Bore Lee.

s.p. 17.09.2007 2 komentara

Zlatne motorke '07

U subotu, 15.09., uz dodjelu nagrada je svečano zatvoren 2. Trash Film Festival, na kojem nije nedostajalo ni redcarpetovske atmosfere.   

Naime, svečano otvorenje proteklo je uz projekcije studentskih radova pobjednika mainstream festivala, Kristijana Milića, a najglamurozniji događaj prve večeri i cijelog festivala bio je dolazak jednog od kraljeva trasha – pjevača Danijela Popovića koji je stigao u bijeloj limuzini, otpjevao svoje eurovizijske i ine hitove, te izazvao urnebes i bacanje grudnjaka na pozornicu.

Odaziv posjetitelja bio je tradicionalno velik, osobito kada se uzme u obzir da je svoj film 'Zlatne čaklje' promovirala i domaća legenda, Bore Lee (NASLOVNA). U konkurenciji su prikazani brojni amaterski filmovi, a one hrvatske je na lokalnim festivalima mogla upoznati i domaća publika, kao npr. film 'Bilo jednom na Miljakah' Komaća i Starešinića. 

Borba za glavnu festivalsku nagradu, Zlatnu motorku, bila je žestoka, a u međunarodnoj konkurenciji pobijedili su filmovi iz Hrvatske, Italije, Srbije i Crne Gore. Žiri u kojem su sjedili redateljica i televizijska urednica Tanja Špiranec, te poznati glumci Ljubomir Kerekeš i Marinko Prga (predsjednik) izabrao je pobjednike u 4 kategorije, a i publika je nagradila svog favorita - naravno, Bore Leeja: 

Najbolji akcijski film: 'Zagor - poglavica bez plemena', r: Svetozar Ljubojević   

Najbolji borilački film: 'Zlatne čaklje', r: Zoran Ljubojević 

Najbolji SF: 'Autostoper', braća Pejić

Najbolji horror: 'La donna della toilette', r: Alberto Viavattene

Najbolji film po izboru publike: 'Zlatne čaklje', r: Zoran Ljubojević

Komentari
A: clarky 19.11.2007 Pogledaj profil

Što se Zagora tiče, nije to jedini film koji je snimljen o Zagoru. Talijani su već davno snimili slično smeće. Mogu se naći na internetu i neke slike od toga. Pitam se tko glumi Zagora u ovom balkanskom amaterskom projektu. Prava šteta što amerikanci neće da snimaju Zagora, onako western-spektakularno sa puno akcije i dobrih glumaca. To bi bio Zagor. Treba otkupiti prava za snimanje i smjelo krenuti u Darkwood..

A: downluke 17.09.2007 Pogledaj profil

drago mi je zbog autostopera ..