Glumačka burza - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Glumačka burza

Glumačka burza

Joaquin Phoenix voli snimati za Graya, Kate Bosworth (ne) želi umrijeti (kao Jane Wyman), a Affleckovi ne žele filmom povrijediti Britance.

s.p. 11.09.2007 0 komentara

Glumačka burza

Već smo najavili 'We Own the Night' redatelja Jamesa Graya, i napomenuli da voli raditi s istim glumcima, jer je nakon filma 'The Yards' i u 'We Own the Night' angažirao Joaquina Phoenixa /naslovna/. Mora da se dečki fino druže na snimanju, jer Gray – iznenađenje! – i treći put surađuje sa Joaquinom, koji mu postaje pravi kućni glumac. Njihov novi film zove se 'Two Lovers', a priča je to o tipu koji se nađe između dvije žene. Jedna od žena je prijateljica obitelji i njegovi roditelji ju pokušavaju namjestiti Joaquinu, ali on se baš zaljubljuje u lijepu susjedu – odličan materijal za jednu melodramu. Film se počinje snimati u studenom, a u završnim pregovorima za jednu od uloga je i Gwyneth Paltrow. Da Gray lijepo usnimi Paltrow pobrinut će se i producentica Donna Gigliotti, koja je zaslužna za uspjeh romantičnih hitova sa Gwyneth - 'Emme' i 'Zaljubljenog Shakespearea'. Scenarij će s Ricom Menellom pisati redatelj Gray, koji je dosad radio kriminalističke drame, pa treba vidjeti kako će se snaći u romantičnim zavrzlamama. 

Novopečena oskarovka Jennifer Hudson pridružila se glumačkoj ekipi koja sljedeći tjedan u New Yorku počinje snimati 'Sex and the City: The Movie'. Hudsonica se proslavila mjuziklom 'Komadi iz snova', a nova uloga bit će joj ona asistentice Carrie Bradshaw, koju, naravno, kao i u seriji utjelovljuje Sarah Jessica Parker. U ostalim ulogama su također glumice iz hit-serije HBO-a: Kim Cattrall, Kristin Davis i Cynthia Nixon, a scenarist i redatelj je jedan od autora serije, Michael Patrick King. Hudsonica inače radi i na svom debitantskom albumu, a nedavno je dovršila dramu 'Winged Creatures', u kojoj glume Forrest Whitaker, Jackie Earle Haley, Dakota Fanning i Kate Beckinsale

A jedna druga Kate, Kate Bosworth, glumit će u ekranizaciji koja će razveseliti sve poklonike Paula Coelha, dakle i pola Hrvatske. Snima se ekranizacija romana 'Veronika je odlučila umrijeti', a Kate će glumiti Veroniku koja se nakon neuspješnog samoubojstva nađe u duševnoj bolnici, a zbog slabog srca očekuje ju skora smrt. No, kada otkrije pravu ljubav, počinje se oporavljati i opet dobiva volju za životom...Snimanje film počinje ove zime u New Yorku, a režirat će ga Emily Young, britanska nezavisna redateljica. 

A snimati više nikad neće Jane Wyman, američka glumica koja je u ponedjeljak umrla u 93. godini. Osvojila je Oscara za ulogu gluhe žrtve silovanja u filmu 'Johnny Belinda', no poznata je bila po svojoj vezi s Ronaldom Reaganom. 40-tih je bila udana za njega, a već 1948. se razvela, ali nikad nije novinarima odavala tajne iz njihovog privatnog života. Kasnije je bila relativno uspješna glumica, nastupala je i kod Hitchcocka ('Stage Fright') a prije smrti često je nastupala na televiziji. 

A da li je mala Madelaine McCann živa ili mrtva, još se ne zna. Slučaj djevojčice nestale u Portugalu ne silazi sa naslovnica svjetskih medija, a posebno je uzburkana javnost u Britaniji, iz koje potječu nestala curica i njezini roditelji. Zato je Ben Affleck odlučio odgoditi puštanje svog debitantskog filma 'Gone, baby, gone' u britanskim kinima, jer njegov film baš govori o gotovo identičnoj priči, pa je Ben izjavio da ne želi povrijediti ničije osjećaje. U filmu svoje glumačke sposobnosti inače prezentiraju Morgan Freeman i Ed Harris, a i redateljev brat, Casey Affleck. Affleck je već najavio da će, ako njegov film uspije, više posvetiti režiranju, tako da bi ubuduće u glumačkoj burzi jedini Affleck mogao biti -  Casey.

Komentari

Nema komentara.