Ironmanija!!! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ironmanija!!!

Ironmanija!!!

Željezni čovjek dobio je trailer, a taj trailer ima svoj trailer, a mi imamo informacije sa redateljevog bloga i tako... za svakog ponešto.

z.m. 10.09.2007 0 komentara

Ironmanija!!!

Superpomama za superjunakom. Večeras će na američkim televizijama biti premijerno prikazan službeni trailer za Iron Mana. Iščekivanje je veliko pa su se dovitljivi promotori dosjetili jadu i nabrzaka skrpali i - trailer za trailer, koji se od jučer vrti na MTV-u.

Lik Tonya Starka prvi puta se pojavio u Marvelovom stripu davne 1963. godine, a otada je promijenio nekoliko odijela, prebolio srčanu bolest potukao svu silu neprijatelja i nedavno sudjelovao u pogibiji Captaina Americe. Idealan predložak za filmsko platno i nekoliko visokokomercijalnih nastavaka!


Trailer za trailer za Iron Mana

Ipak nije sve teklo tako glatko. Marvel je prodao prava za ekranizaciju stripa još početkom devedesetih i otada su krenule brojne glasine i neuspjesi. Nicholas Cage i Tom Cruise htjeli su utjeloviti željeznog junaka, a u redateljski stolac trebao je zasjesti Tarantino. No, angažiran je Nick Cassavetes ('Alpha Dog') s kojim New Line Cinema studio nije bio zadovoljan. U međuvremenu su im istekla autorska prava pa je projekt vraćen Marvelu.

Revoltirani cijelom povuci-potegni situacijom i siti toga da na njihovim uspješnicama drugi ubiru pare (X-man, Spiderman, Hulk, Fantastična četvorka....) Marvel odlučuje da će Iron Man biti njihov prvi samostalni projekt, kojeg će distribuirati Paramount. Priču povjeravaju redatelju Jonu Favreau koji iz bogate stripovske povijesti odabire ekranizirati početak, tj. priču o tome kako je industrijalac Tony Stark uopće postao Iron Man.  

Iako cijeli projekt nosi oznaku 'supertajno' (što ni ne čudi kad se zna da će u kina tek u svibnju 2008.) Favreau je cijelo vrijeme snimanja imao svoj službeni blog na kojem je objavio nekoliko poslastica o kojima smo već izvjestili. Između ostalog, piše: 'Odlučili smo da ovo bude prvo poglavlje. Postanak i uspon heroja. To je samostalan film, ali definitivno otvara prostor za nove priče.' Dakle, biti će nastavaka.

Favreau se na MySpaceu među fanovima raspitivao i o tome tko bi trebao glumiti Pepper Potts, iako je spomenuo da je njegov idealan izbor Rachel McAdams ('Obitejska stvar', 'Lovci na djeveruše'). Rachel je, začudo, odbila ulogu, a na upražnjeno mjesto uletjela je Gwyneth Paltrow. Ona se za ulogu pripremala čitanjem stripova o Iron Manu koje joj je posudio suprug Chris Martin.

Iz trailera nam je jasno da će novog filmskog superjunaka podjednako voljeti i ženska i muška publika. Iza oklopa se krije samouvjeren, šarmantan i ingeniozan Tony Stark (Robert Downey Junior) koji se obogatio u vojnoj industriji. Tijekom posjeta Afganistanu, Parka pokušava ubiti konkurent, ali - ne uspijeva. Ipak, Park je zarobljen i da bi se spasio mora konstruirati ubojito bojno odijelo. Kad umakne otmičarima dorađuje odijelo i koristi ga u borbi protiv zla.

Snimanje je završeno krajem srpnja u Las Vegasu. Cijeli film snimljen je u Kaliforniji i to većim dijelom u ogromnim studijima kojima se nekad koristio Howard Hughes. Favreau nije želio da se previše koristi kompjuterska animacija tako da je film miks kompjuterskih i 'običnih' specijalnih efekata. Također, na svom blogu redatelj je natuknuo da bi se sam mogao pojaviti u maloj cameo ulozi zaštitara u Las Vegasu.

I šećer na kraju - dok televizijska publika čeka, mi smo zasukali rukave i prije službene objave iščeprkali originalni trailer: Pa uživajte!

 

Komentari

Nema komentara.