Rocky Balboa - srpski spomenik kulture - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Rocky Balboa - srpski spomenik kulture

Rocky Balboa - srpski spomenik kulture

Na seoskom festivalu piletine otkriven spomenik kultnom boksaču. Nije bilo Stallonea, ali je poznatih imena: Rambo, W. Amadeus Mozart, Van Gogh.

s.p. 20.08.2007 0 komentara

Rocky Balboa - srpski spomenik kulture

Već smo vam javili kako stanovnici Žitišta, malog srpskog sela kod Zrenjanina, žele dići spomenik Rockyju. E, pa - uspjeli su. Na ideju o kipu Rockyja Balboe došao je jedan od stanovnika sela, Bojan Marčeta, nakon što je pogledao zadnji, šesti dio priče o Rockyju - 'Rocky Balboa'. Film mu se svidio, a Rocky je inače bio njegov idol, baš kao i našem kolumnisti Lebowskom. Ideja je na početku shvaćena kao šala, ali je potpredsjednik općine Žitište Zoran Babić započeo projekt gradnje spomenika, u želji da izbriše negativni imidž Žitilišta, u kojem se stalno događaju poplave i životinjske zaraze, pa neki stanovnici misle da je selo ukleto. 

Spomenik, koji je napravio hrvatski kipar Boris Staparac, otkriven je u subotu navečer, kao središnji događaj manifestacije Chicken Fest (?!). Pred nekoliko tisuća posjetitelja zasvirao je Rambo Amadeus, a poslije njega Rockyjeve obožavatelje zabavljala je beogradska rock grupa Van Gogh.


Otkrivanje spomenika Rockyju 

Ipak, falila je jedna stvar - inkarnacija Rockyja i njegov kreator, Sylvester Stallone. Bilo bi super da su organizatori uspjeli dovući Slyja, no i bez njega je otkrivanje spomenika oduševilo publiku. U svakom slučaju, stanovnici Žitišta dobili su ono što su tražili - puno pozitivnog publiciteta. Predsjednik općine Bojan Marčeta izjavio je: 'Htjeli smo da se u Srbiji čuje za Žitište, a postigli smo da se za njega čuje u cijelom svijetu'. 

To je inače drugi spomenik Rockyju, prošle godine spomenut je dignut u Philadelphiji, ispod stepenica Muzeja umjetnosti po kojima Rocky inače trči prilikom treninga. Tako možemo reći da Rocky ima spomenik i tamo gdje živi i tamo gdje žive njegovi obožavatelji – ma gdje bili.

Komentari

Nema komentara.