Almodovar 2004 - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Almodovar 2004

Almodovar 2004

Nakon što je prije dvije godine popričao s njom, ove se godine okrenuo sebi u autobiografskom filmu 'Bad Education' kojeg u kinima očekujemo u tekućoj godini. 

02.02.2004 0 komentara

Almodovar 2004

Kroz sve svoje filmove Almodovar nam je neštedimice otkrivao sebe, svoje stavove, nadanja, prijatelje, tulume, tragedije i sretne trenutke. I ovaj je put isto, samo malo više. U svojim ranim pedesetima redatelj je odlučio baciti svjetlo reflektora na sam početak priče. Na svoje afirmativne godine, na rano djetinjstvo, školovanje u katoličkoj školi, prijatelje, Francov režim... Brbljavi i simpatični redatelj ju je opisao kao ratni film sa mnogo muškaraca i samo jednom ženom.

Fele Martínez i Gael García Bernal

Po nekakvom planu, ovaj je film trebao biti snimljen prije nego 'Pričaj s njom', no nevolje pri odabiru glavnih glumaca malo su ga usporile, pa je snimanje počelo prošloga ljeta, a premijera se očekuje nekada ove godine :). Sve traženiji Meksikanac Gael Garcia Bernal izabran je za glavnu ulogu, a društvo mu prave Fele Martinez, Leonor Watling, Daniel Gimenez Cacho, Javier Camara..., dakle glumci s kojima je redatelj već radio na nekim prijašnjim filmovima. Film je sniman na lokacijama u blizini Almodovarovog rodnog sela, a on sam najavljuje '... pravi emocionalni vatromet...'. Kao da smo manje od toga i očekivali.

Javier Camara i Zahara

U centru radnje dva su dječaka, prijatelja, koji su zajedno pohađala katoličku školu, od kojih je jedan filmski redatelj i koji se susreću nakon 20 godina. Film kroz flasheve obasjava pojedina razdoblja njihovih kompleksnih života. Pravi ljubitelji Almodovarovih filmova i u ovome će naći sve ono što vole: visoku stupanj emocionalnosti, fini humor, pokojeg transvestita (alter ego, ženska strana glavnog glumca pod imenom Zahara, za koju je sam redatelj kazao da ga podsjeća na Juliu Roberts). Mada je prvotna namjera bila da film bude komedija, u procesu pisanja došlo je do '...malih zaokreta u raspoloženju...' kako kaže Almodovar.

Nacho Pérez i Raúl García Forneiro

Redatelj ne štedi riječi pohvale za glumce koji su pridonijeli filmu originalnog naziva 'La mala educacion' . Oduševljen je Javier Camarom koji u filmu glumi domišljatog, zabavnog, prpošnog i dragog drag queena, prijetelja 'ženske' strane Gael Garcie, mada nisu početnici, oborili su ga Luis Homar i Daniel Giménez Cacho te mladi glumci koji su oživjeli dvojicu prijatelja dok su bili djeca, Nacho Pérez i Raúl García Forneiro.

Trailer s najsvježijim snimkama sa seta snimanja filma možete pogledati ovdje.

Komentari

Nema komentara.