Tajna Burtonove mesne pite - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tajna Burtonove mesne pite

Tajna Burtonove mesne pite

Legenda o virtuozu na britvi, njegovoj družici i njihovim mesnim pitama samo što nije pečena u mračnim odajama Tima Burtona. Evo i prve fotke.

p.h. 13.08.2007 0 komentara

Tajna Burtonove mesne pite

Počasni lav, prinova u obitelji i krvavi brijač iz Fleet Streeta ni u ludilu ne bi stali u jedan tekst, osim, naravno ovaj u kojem je riječ o najmračnijem i najluđem mainstream holivuđanu Timu Burtonu. Burtona, naime, u sljedećih mjesec dana očekuje počasni Zlatni lav 64. Mostre (29.08. - 08.09.) i vlastiti dan - 05. rujna, u sljedećih pola godine premijera i turneja koljačko-muzičkog crnjaka 'Sweeney Todd', a u sljedećih godinu dana novo, drugo po redu dijete Helenom Bonham Carter.

Ovih dana izašla je fotka iz njegovog predstojećeg filma pod kapom Warner Brosa - 'Sweeney Todd', a nama nije dugo trebalo da je stavimo na počasno mjesto vijesti tjedna. Kao što smo već najavili, 'Sweeney Todd' je Burtonova obrada mračne legende o devetnaestostoljetnom brijaču - osvetniku koji od svojih žrtava peče mesne pite. Prema vlastitim priznanjima Burton i supruga mu Bonham Carter su na Sweeneya otkidali u mladosti - svatko na svom kontinentu, a do njega su došli preko istoimenog mjuzikla Stevena Sondheima, koji je među desetak Tonya osvojenih 1979, donio i onaj za najbolji mjuzikl.


Sweeney Todd, mjuzikl Stevena Sondheima

Osim megauspješnog mjuzikla, Sweeney je doživio i nekoliko filmskih adaptacija. Prva, nijemi film 'Sweeney Todd: The Demon Barber Of Fleet Street', datira iz 1936., a najuspješnija je bila 'The Tale Of Sweeney Todd 'Johna Schlesingera' ('Ponoćni kauboj') snimljena za Sky televiziju, u kojoj koljača tumači Ben Kingsley, a Miss Lovett u toj je verziji igrala genijalna Joanna Lumley (Patsy iz 'Absolutley Fabulous').

Burtonov scenarij ne odudara od onih dosad viđenih. Junak Benjamin Barker a.k.a Sweeney (Johnny Depp), fiktivni križanac Figara, grofa Monte Christa i Jacka Trbosjeka, vraća se u London nakon što mu je bila nanesena iznimna nepravda, lokalni sudac mu je obeščastio ženu i kćer, a njega protjerao s lica zemlje. Vrativši se u London, Sweeney otvara zgodnu brijačnicu, kat iznad 'majstorice od pita' gđe Lovett (Helena Bonham Carter). Uskoro će njih dvoje postati vesela ljubavno - koljačka manufaktura, a Lovettičine pite specifična okusa - najveća senzacija u Londonu.

Burtonovu gotsku repku u sastavu Bonham Carter, Johnny Depp, Alan Rickman i Timothy Spall upotpunjuje i Sacha Baron Cohen, pa našem ushitu nema kraja. Premijera se najavljuje u siječnju 2008., a do tog datuma nam ne preostaje ništa drugo nego da se veselimo svakom pa i najmanjem komadiću Burtonove mesne pite.

Komentari

Nema komentara.