Scacchi pa reci hop - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Scacchi pa reci hop

Scacchi pa reci hop

Greta Scacchi, prvo fatalna pa karakterna (misli se glumica), otvorit će međunarodni program ovogodišnje Pule. Date je 12.7. na Kaštelu.

filmski.net 02.07.2007 0 komentara

Scacchi pa reci hop

Međunarodni program Europolis-Meridijani 54. festivala igranog filma u Puli na pulskom će Kaštelu 12. srpnja u 21,30 otvoriti britanska filmska i televizijska glumica Greta Scacchi, nakon čega će biti prikazan film otvaranja - 'Bivša ljubavnica' redateljice Catherine Breillat.

U svojoj 25 godina dugoj karijeri s više od šezdeset nastupa, Greta Scacchi je glumila glavne ženske uloge u filmovima Roberta Altmana ('Igrač'), Jamesa Ivoryja ('Jefferson u Parizu', 'Žega i prašina'), Dušana Makavejeva ('Coca-Cola Kid'), Andrewa Birkina (Sol na koži), braće Taviani ('Dobri jutro, Babilone'), Wolfganga Petersena ('Shattered'), Andreja Končalovskog (Odiseja, serija) i drugih.
Proslavila se ulogama fatalnih žena i seksipilnih mladih zavodnica, da bi ih s vremenom zamijenila onima, kako se to lijepo kaže zrelijih, odlučnih žena.

Među njenim ulogama su i Marguerite Gautier (Dama s kamelijama), Penelopa (Odiseja), Gđa Weston (Emma), Lady Macbeth i Carica Aleksandra (Rasputin), za koju je dobila prestižnu nagradu Emmy, a bila je i članica žirija Festivala u Cannesu.

U čast Grete Scacchi 13. srpnja u Puli će biti prikazan film 'Ladanjski život' (nastao na temelju Čehovljevog 'Ujaka Vanje') u kojem Greta Scacchi nastupa sa Samom Neillom, a nakon filma biti će upriličen njezin razgovor s publikom.

Gosti na projekcijama svojih filmova drugog dana međunarodnog programa su ugledni mađarski glumac László Gálffi i redatelj Károly Esztergályos, a trećeg oskarovac Jiøí Menzel.

Komentari

Nema komentara.