Bond 22 dobio režisera - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Bond 22 dobio režisera

Bond 22 dobio režisera

...a sretnik je 38-godišnjak zaslužan za Halle Berry Oscar Moment™. Skreće li to 007 iz akcijskih u dramske vode?

n.k. 19.06.2007 0 komentara

Bond 22 dobio režisera

Službeno je i potvrđeno. Redatelj novog 007 filma koji se knjiži pod radnim naslovom 'Bond 22', bit će Švicarac njemačkog porijekla - Marc Forster. Uz njega, za snimanje koje počinje u prosincu već se spremaju agent Daniel Craig i scenarist Paul Haggis, a sve su druge opcije još uvijek – otvorene.

Forstera, koji je bio najmanje slavno ime u kuloraskoj konkurenciji za Bond gažu, proslavio je 2001. 'Monsters Ball' s Billyjem Bobom Thorntonom i Halle Berry, a koji je ovoj bivšoj Bondovoj djevojci donio i Oscara. Odnonda do danas Forster je snimio četiri prilično raznorodna naslova, ali baš niti jedan akcijski.

2004. navodno je odbio 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban’ i potom snimio 'San za životom', obiteljsku melodramu za koju je dobio nagradu Američkog udruženja redatelja i bio nominiran za Zlatni Globus. Uslijedio je ne toliko uspješan `Stay`, psihološki triler s Ewanom McGregorom i Naomi Watts, a nedavno su domaća kina obišli njegovi hvaljeni ‘Otkucaji života`(`Stranger Than Fiction`) u maniri C. Kaufmana.


Stranger Than Fiction, r: Marc Forster

Forster je pak na pregovore za Bonda stigao friško iz montaže filma 'The Kite Runner’, adaptacije istoimenog hit-romana Khaleda Hosseinija, a mi smo ga zadnji put spominjali kao redatelja budućeg remakea francuskog trilera '36 Quai des Orfevres' s De Nirom u glavnoj ulozi.

Tim je line-upom Forster definitivno dokazao da je u stanju žanrove mijenjati kao čarape, pa mu ni izlet u akciju ne bi trebao biti stran. No, zaštitni znakovi su mu ipak rad s glumačkim facama i classy izgled filmova, pa se čini posve izvjesnim da Bond nastavlja transformaciju iz akcijskog u dramski triler.

Nakon uvodnog i obaveznog oduševljenja, navigacijske je tragove potvrdio i sam Forster: `Oduvijek su me privlačile različite priče, a oduvijek sam i Bondov fan, zato mi je ovaj izazov posebno uzbudljiv. Novi smijer u kojem se razvio Bondov lik nudi redatelju obilje novih mogućnosti’.

Koju točno Forster ima na pameti bit će jasnije kad u javnost isplivaju imena glavnog negativca i bondovke-djevojke, pa – ostanite na vezi.

 

Komentari

Nema komentara.