Miljenici Tribece - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Miljenici Tribece

Miljenici Tribece

Limp Bizkitov Fred Durst, jedan Splićanin i sva sila politički angažiranih filmova pobrali su vrhnje na ovogodišnjem Tribeca Film Festivalu.

filmski.net 04.05.2007 0 komentara

Miljenici Tribece

De Nirov filmski festival završio je u četvrtak dodjelom nagrada najboljima od ukupno 157 dugometražnih i 88 kratkih filmova iz konkurencije.

Glavnu nagradu I pripadajućih $50,000 doma nosi Izaraelac David Volach za dramu 'My Father My Lord', a čiji centralni lik, ortodoksni rabin, istovremeno i suprug i otac, mora nirati između zahtjeva svoje vjere i interesa vlastite obitelji.

Najboljim je dokumentarcem proglašen 'Taxi to the Dark Side' Alexa Gibneya, autora za Oscara nominiranog ‘Enron’. Film koji detaljno dokumentira praksu mučenja političkih zatvorenika u Americi, prati slučaj afganistanskog taksista kojeg je ni kriva ni dužna američka vojska prvo pritvorila a potom mučila i na kraju 2002. – ubila batinama

Najboljim scenarijem proglašen je onaj  za ‘Making Of’, autora i redatelja Nouri Bouzida, koji se također bavi terorizmom, a njegova zvijezda Lofti Abdelli proglašen je najboljim glumcem. Nagradu za najbolju glumicu dobila je Marina Hands za naslovnu ulogu u Cezarima ovjenčanoj adaptaciji D.H. Lawrencova romana 'Lady Chatterley', redatelja Pascala Ferrana.

U kategoriji  ‘Made in NY’ glavnu je nagradu pak osvojio debitantski dugometražni film front-mana Limp Bizkita, Freda Dursta, 'The Education of Charlie Banks'. Storija o odrastanju smještena u 80-te, a čiji se glavni lik, student odlikaš Charlie Banks mora pomiriti s vlastitom prošlošću nakon što ga posjeti vršnjak iz rodnog grada, a koji pak nema pojma da ga je Charli jednom ‘cinkao’ policiji.

Student Visionary Award zaradio je pak splićanin Marko Šantić za kratkiš ‘Sretan put, Nedime’, već nagrađen UIP nagradom na Sarajevo film festivalu i nominiran za najbolji kratki europski film.

Popis svih ostalih dobitnika ovogodišnje Tribece naći ćete ovdje.

Komentari

Nema komentara.