Redford na Kubi s filmom o Che Guevari - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Redford na Kubi s filmom o Che Guevari

Redford na Kubi s filmom o Che Guevari

U nedjelju navečer Robert Redford je na Kubi organizirao privatnu projekciju svog novog filma o Che Guevari kojoj su prisustvovali udovica i nekoliko Guevarine djece. 

26.01.2004 0 komentara

Redford na Kubi s filmom o Che Guevari

Odmah po završetku Sundance Film Festivala, čiji je glavni organizator, Robert Redford zaputio se na Kubu gdje je držana projekcija filma 'The Motorcycle Diaries' koji govori o Guevarinim ranim revolucijskim danima.

Redford se ovaj put pojavljuje u ulozi producenta filma dok je redateljsku palicu prepustio Brazilcu Walteru Sallesu (producent hvaljenog 'City of God'). U glavnoj ulozi pojavljuje se mladi Meksikanac Gael Garcia Bernal kojeg se dobro sjećamo iz odličnog filma 'I tvoju mamu također'.

Film portretira Che Guevarine dane 1951. i 1952. godine, prije nego što se pridružio revoluciji kubanskog vođe Fidel Castra, kada je na svom motociklu, zajedno s prijateljem Albertom Granadom, putovao cijelom Latinskom Amerikom. Film je dobio izuzetno dobre kritike prilikom nedavnog prikazivanja na Sundance Film Festivalu.

Prije projekcije, Redford se kratko obratio novinarima rekavši da je izuzetno sretan što se nalazi na Kubi tim povodom, a uz njega viđeni su i pripadnici obitelji Guevara; udovica i nekoliko njegove djece, Ramiro Valdes, nekadašnji zapovjednik za vrijeme revolucije i Alfredo Guevara, direktor New Latin American Cinema Festivala.

Komentari

Nema komentara.