Ubijen je Captain America! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ubijen je Captain America!

Ubijen je Captain America!

Marvelov superheroj preminuo je od fatalnih hitaca iz snajpera u 25. broju stripa koji je 7.ožujka isporučen na američke kioske. A imao je dva filma u predprodukciji.

filmski.net 07.03.2007 0 komentara

Ubijen je Captain America!

Captain America, alter ego Steva Rogersa rođen je u Marvelovom svemiru 1941. iz pera Joe Simona i Jacka Kirbya, kao simbol američke snage pri ulasku u Drugi svjetski rat. Tijekom svoje duge i plodne karijere borio se protiv Hitlera, komunista, Japanaca i raznoraznih superzločinaca, a sve to u više od 210 milijuna primjeraka stripa prodavanog u 75 zemalja. No, pogodci iz snajpera u trbuh i rame, a koje je početkom tjedna zaradio putem do sudnice u specijalu ‘Civil War’– bili su fatalni.

Mini-serija od 7 epizoda nazvana 'Civil War' ambiciozni je projekt kojim su povezane sudbine gotovo svih likova iz Marvelova portfolia: superheroji se bore protiv superzločinaca u reality showu, tijekom kojeg slučajno budu ubijene stotine civila. Vlada nakon toga donosi tzv. 'registration act' iliti zakon koji će podijeliti superherojsku zajednicu jer ih sve obvezuje da se registriraju i prijave svoje supermoći. Captain America donošenje zakona smatra kršenjem građanskih prava, dok je Iron Man njegov veliki zagovornik i vjeruje da superheroje treba trenirati kao vojnike.

Kad sukobi unutar superherojske zajednice eskaliraju i počnu rezultirati dodatnom destrukcijom, Captain America odlučuje bitku za svoje stavove – izboriti na sudu. No, putem do istog biva – ubijen.

Civil War: Captain America umire

Vijest o smrti Captain Americe najviše je pogodila jednog od njegovih autora Joa Simona, danas 93-godišnjaka koji je Associated Pressu izjavio:  'A sad ga stvarno trebamo'.

Političke konotacije cijelog 'Civil War' serijala, a pogotovo ove epizode vidljive su 'iz aviona', no Marvelovci uporno ponavljaju kako ne žele nikome davati upute kako ih treba shvatiti. Umjesto toga, nude novi, memorijalni serijal nazvan 'Fallen son', a u kojem će kroz pet epizoda Captainove kolege oplakivati njegovu smrt kroz pet stupnjeva tuge – poricanje, bijes, trgovanje, depresiju i prihvaćanje!

Hoćemo li sve ovo vidjeti i u najavljenom serijalu od 10 superherojskih filmova koje su dogovorili Marvel Entertainment i Paramount Pictures, ne zna se. Poznato je tek da je film 'Captain America' (ujedno 6. s njim kao glavnim likom), smrti svog heroja uprkos i dalje u planu, i da scenarij za njega piše David Self (Road to Perdition), a da će ga slijediti saga o Kapetanovoj herojskoj sružini 'The Avengers'.

No, prije svega toga, ironijom sudbine, sa snimanjem (i to već idućeg mjeseca) kreće 'Iron Man', a kojeg će zaigrati Robert Downey Jr.

Komentari

Nema komentara.