Hollywood glasa za Obamu? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hollywood glasa za Obamu?

Hollywood glasa za Obamu?

Najnoviji DreamWorksov projekt nije film već predsjednička kampanja za Baracka Obamu. Doduše, možda su već kupili prava na ekranizaciju...

filmski.net 21.02.2007 0 komentara

Hollywood glasa za Obamu?

DreamWorksov je šefovski trio-rio u sastavu Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg i David Geffen sinoć naime organizirao fundraiser u Beverly Hills Hilton hotelu, a za koji je ulaznica bila sitnih $2,300, što je ujedno i zakonom najveći propisani doprinos federalnoj kampanji.

600 uzvanika, među kojima i George Clooney, Eddie Murphy, Barbara Streisand i Jennifer Aniston iskeširali su ukupno više od 1.3 milijuna dolara i pokazali na čijoj je strani Hollywood u aktualnoj predsjedničkoj utrci.

Time je 36-godišnji senator iz Illinoisa, koji bi ukoliko pobjedi na izborima postao prvi crnac na čelu Amerike, definitivno potvrdio da je najveća senzacija kampanje koja će trajati idućih godinu dana. Zvjezdana večera još je veće iznenađenje, uzmete li u obzir da je Obamina najveća suparnica i članica iste, demokratske stranke, bivša prva dama Hillary Clinton, koja je sa suprugom svojevremeno bila miljenica show-biz elite. Ona će pak svoj će se pohod na holivudske džepove uputiti tek idućeg mjesec, a tulum će joj organizirati daleko manje zvjezdani - tajkun Ronald Burkle. Tko će se na tom tulumu pojaviti - još se ne zna.

Torbarenje predsjedičkih kandidata po holivudskim brežuljcima nije šala. Za prošlu predsjednničku kampanju tamošnji su stanovnici donirali nevjerojtnih 33.1 milijun dolara, a vrijednost u PR-u da i ne spominjemo. Ove godine pak, kampanja ima i poseban bonus. Pobijedi li Obama, bit će to priča koju će svi htjeti na – velikom ekranu. A ako je suditi po sinoćnjoj večeri, jasno je tko će dobiti prava.

Komentari

Nema komentara.