Portman na putu za Oz? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Portman na putu za Oz?

Portman na putu za Oz?

Natalie Portman pregovara o svojoj prvoj režiji, ekranizaciji autobiografije hvaljenog izraelskog pisca i kontraverznog političara - Amosa Oza.

filmski.net 08.02.2007 0 komentara

Portman na putu za Oz?

Kako su svijetu priopćili šefovi Jerusalem Capital Studios, Portman s njima pregovara oko ekranizacije hvaljene autobiografije izraelskog pisca i političara Amosa Oza - 'A Tale of Love and Darkness'.

Oz, jedan od najglasnijih zagovornika mirnog rješenja izraelsko-palestinskog sukoba, istovremeno je hvaljeni pisac, profesor i novinar, ali i osoba kontraverzne političke biografije.

Dugi niz godina bio je neslužbeni glasnogovornik izraelskih laburista i blizak prijatelj njihova vođe - Shimona Peresa, a kad je Peres najavio svoje povlačanje iz vodstva stranke, čak se ozbiljno nagađalo da će ga naljediti baš – Oz. No, on je, umjesto toga, 90-tih napustio stranku i prešao ljevo orijentiranom Meretzu, komentirajući kako po njegovom mišljenju 'laburistička stranka više ne postoji'.

Ozova autobigrafija dokumentira cijeli taj put kroz turbulentni svijet izraelske politike, ali i njegovu mladost obilježenu - majčinim samoubojstvom.

Majku bi pak u filmu trebala zaigrati sama Portman, koja je tvrde u Capital Studios, idealan izbor za ulogu budući je i sama rođena u Izarelu i tečno govori hebrejski. Ono što nisu spomeuli,  posve je jasno, da bi s Portaman ispred i iza kamere film dobio i neviđeni publicitet.

No, bez obzir na ishod pregovora, Natalie neće sjediti besposlena. Zaposlena 25- godišnja glumica ima četiri nova filma ('The Darjeeling Limited', 'The Other Boleyn Girl',  'My Blueberry Nights', 'Mr. Magorium's Wonder Emporium') koji tek trebaju stići u kina, a dogovorila je i ulogu u četvrtom nastavku Indiane Jonesa.

 

 

 

Komentari

Nema komentara.