Polanski ide u Pompeje - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Polanski ide u Pompeje

Polanski ide u Pompeje

Svoj najskuplji film dosad, snimit će za 130 milijuna dolara, a o posljednja tri dana prije fatalne erupcije Vezuva. Nismo li vam rekli da su filmovi katastrofe - in?

filmski.net 02.02.2007 0 komentara

Polanski ide u Pompeje

‘Pompeji’ će biti ekranizacija istoimenog romana Roberta Harrisa, i tako nastaviti tradiciju po kojoj sve što taj bivši britanski novinar napiše – završi na malom ili velikom ekranu. (‘Fataherland’, ‘Enigma’).

Hoće li Polanski za pretvaranje romana u scenarij kao i na prošlom filmu, adptaciji Dickensova klasika, Oliver Twist, angažirati Ronalda Harwooda - još se ne zna, kao što se ne zna ni tko će u filmu igrati, iako snimanje (u neovisnnoj europskoj produkciji) počinje ovog ljeta u Italiji.

Jedna od najvećih katastrofa u povijesti čovječanstva, zbila se, kažu povjesničari, 24. kolovoza 79 g.p.n.e., a potom su Pompeji ležli zatrpani tonama pepela punih 1,600 godina do slučajnog otkrića 1748. Danas su na popisu UNESCO-ove svjetske baštine i jedno su od najvećih turističkih središta svijeta.

No, u Harrisovu romanu, propast Pompeja prevara se u triler. U središtu je radnje mladi inženjer na specijalnom zadatku popravka golemog akvadukta čije uništenje prijeti opstansku Rimskog carstva. Ispostavit će se međutim, da problemi koje mora riješiti nisu smo građevinske prirode, već da oko sustava distribucije vode koji se proteže na više od 60 milja i o kojem ovise stotine tisuća ljudi - ima i puno politike, pa onda naravno i korupcije.  Uz obavezan dodatak ljubavne priče, film će završiti katatrofičnom erupcijom Vezuva i uništenjem svega što mu se nađe na putu, pa tako i rečenog akvadukta, a sve će nam to, obećava Polanski pokazati na filmskoma platnu ljubaznošću specijlnih efekata.

Komentari

Nema komentara.