Matanićev film osvaja New York - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Matanićev film osvaja New York

Matanićev film osvaja New York

Šokantan i odličan film za početak 2007, primjećuje NY Post, a kritičarka NY Timesa značajan pogled upućuje hrvatskom Brodyu - Krešimiru Mikiću.

p.h. 04.01.2007 0 komentara

Matanićev film osvaja New York

Film Dalibora Matanića 'Volim te' od 3. se siječnja prikazuje u kinu Two Boots Pioneer Theater na Manhattanu, a na dan projekcije, u cijenjenoj filmskoj rubrici New York Timesa osvanula je i recenzija koja trenutno, po broju korisničkih klikova zauzima prvo mjesto NYT-ove top liste filmskih recenzija (na drugom je 'Panov labirint' Guillerma Del Tora).

Kritičarka Jeannette Catsoulis piše: 'Volim te, turobna drama hrvatskog redatelja i scenarista Dalibora Matanića je vrlo precizna analiza odsustva smisla i ispraznosti' koja 'govori o nezadovoljstvu postkomunističkim životom slučajnog hedonizma i emocionalnog bankrota. Na jednostavan način film se istovremeno bavi gubitkom cijele generacije ali i iskupljenjem pojedinca', dodaje Catsoulis. Cijelu recenziju možete pronaći ovdje.

Uz dobru režiju i rad direktora fotografije Branka Linte, kritičarka posebno ističe odličnu glumu Krešimira Mikića, 'dvojnika Adriena Brodya' koji u filmu glumi naslovnu ulogu zagrebačkog copywritera Kreše koji, nakon što sazna da je igrom slučaja u bolnici zaražen HIV-om, odluči bolest proširiti gradom.

U međuvremenu, 'šokantnu dramu' je u tekstu 'Love Stud Conquers All' pohvalio i kritičar New York Posta, nazvavši ga pravim izborom Two Boots Pioner Theatera za početak 2007. No, on je, osim pohvala, primijetio da film boluje od nekoliko 'plačljivih momenata'.

Film 'Volim te' je nastao u produkciji Hrvatske televizije, a nakon premijere na HRT-u u studenom 2005. prikazan je u Puli i u Motovunu, nagrađen nagradom mladog žirija na festivalu Cinema tout Ecran u Ženevi, i nedavno, nagradom publike na  'International Silk Road' festivalu održanom u Bursi u Turskoj.  Projekcija u Two Boots Pioneer Theatreu je prvi put da ovaj film igra u kinu.

Komentari

Nema komentara.