Tom Cruise na čelu kuće United Artists - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tom Cruise na čelu kuće United Artists

Tom Cruise na čelu kuće United Artists

Nakon što je zajedno s kolegicom Wagner katapultiran iz Paramounta, popularni se Cruiser prizemljio u udobnoj fotelji MGM-ovih United Artistsa.

p.h. 03.11.2006 0 komentara

Tom Cruise na čelu kuće United Artists

Tom Cruise i Paula Wagner, suvlasnica Cruise/Wagner Productionsa s kojom je Cruise prije tri mjeseca naprasno izbačen iz Paramounta postaju šefovi i djelomični vlasnici obnovljene kuće United Artists koja će djelovati kao ogranak Metro-Goldwyn-Mayer studija, javlja Daily News.

Cruise je oduševljen novonastalom sinergijom i konceptom kuće kojom upravljaju umjetnici, a od njega se prema ugovoru očekuje da glumi u nekoliko filmova koje će sam producirati. 'Paula i ja poštujemo bogatu povijest i tradiciju United Artistsa i iznimno smo sretni što smo dobili priliku da joj pridonesemo tako što ćemo producirati velik broj filmova koji će se svidjeti širokim masama', izjavio je Cruise.

Čelnik MGM-a Harry E. Sloan nazvao je producentski duo modernim verzijama ikona - Douglasa Fairbanksa, Mary Pickford, Charliea Chaplina i D.W. Griffitha koji su 1919. osnovali UA s ciljem promicanja filmske umjetnosti po senzibilitetu bliže glumcima.

Cruise i Wagnerova u portfelju svoje producentske kuće imaju kompletnu franšizu 'Nemoguće misije', filmove 'Rat svjetova', 'Posljednji samuraj', 'Nebo boje vanilije' i 'Uljezi', ali i ne baš uspješne filmove 'Narc' i Lažljivi Glass'. U planu je da UA izbaci oko četiri filma godišnje, a svjetsku distribuciju i marketing će obavljati MGM. Cruise i Wagnerova još nisu obznanili koji će im biti prvi naslov.
Komentari

Nema komentara.