Johnny Depp je Rex Mundi - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Johnny Depp je Rex Mundi

Johnny Depp je Rex Mundi

Depp otkriva tisućljetnu crkvenu zavjeru u svijetu u kojem još traje Inkvizicija. Predložak za film nije novi Dan Brown, već strip Arvida Nelsona.

p.h. 22.09.2006 0 komentara

Johnny Depp je Rex Mundi

Jim Uhls, scenarist koji je preradio roman Chucka Palahniuka u Fincherov 'Klub boraca' ima novi zadatak - treba pretvoriti 'Rex Mundi', strip serijal Arvida Nelsona i Erica Johnsona u dugometražni scenarij za film koji će producirati Infinitum Nihil, producentska kuća Johnnya Deppa, a u kojem isti igra i naslovnu ulogu, javlja Dark Horizons.

Radnja filma se odvija 1933. u Parizu, no u ponešto izmijenjenoj prošlosti u kojoj se Reformacija nikad nije dogodila, a Inkvizicija još uvijek bijesni. Europom vlada Katolička crkva, a ostatak svijeta čine europske kolonije. Depp će glumiti patologa koji istražuje misterioznu smrt svećenika koji ga je pronašao dok je bio siroče.

Uhls najavljuje mračnu priču, punu ubojstava i misterija, a konspiracija koju glavni junak razotkriva korijene vuče iz Biblije, pa će film nalikovati nekoj vrsti križanca 'Indiane Jonesa' i legendi o Svetom Gralu.

Komentari

Nema komentara.