Dolje Pink i Britney, Zooey je nova Janis Joplin - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dolje Pink i Britney, Zooey je nova Janis Joplin

Dolje Pink i Britney, Zooey je nova Janis Joplin

Ulogu Janis Joplin u predstojećoj je biografiji poročne kantautorice plavokosim pop nemanima pred nosom otela 'indie' Zooey Deschanel.

p.h. 19.09.2006 0 komentara

Dolje Pink i Britney, Zooey je nova Janis Joplin

Dugonajavljivana biografija Janis Joplin 'The Gospel According to Janis' i službeno je stavljena u proizvodnju. Priča o slavnoj rokerici navodno se kuhala u glavi redateljice Penelope Spheeris ('Wayne's World') punih petnaest godina, premašivši tako čak i požrtvovnost Todda Haynesa koji je, kuhajući film o Bobu Dylanu, u djelomičnoj izolaciji proveo tek dvije godine.

Pink, Spears, Johansson, pa čak i Lohan koje su se svojedobno čerupale za naslovnu ulogu morale su kapitulirati pred mnogo jačom i tamnokosom protivnicom- Zooey Deschanel ('Korak do slave', 'Vodič za autostopere kroz galaksiju'). Naime, jedan od razloga što je Spheersovoj trebalo toliko puno da porodi film jest taj što joj ni jedna od gorenavedenih nije bila po ćefu. Ako je kojoj i uspjelo savladati neki ton i postići specifičnost Jopliničinog vokala, nije joj išla gluma, i obrnuto. Zooey je, izgleda, uspjela ujediniti sve talente, a već joj je dodijeljen i učitelj pjevanja koji bi od njenog glasa trebao napraviti što sličniji Janisinom.

Desetljeće i pol kuhana filmska priča bavi se periodom od Jopliničine 19., kad je stigla u Kaliforniju, pa sve do smrti od overdosea, osam godina kasnije. Još nije poznato tko će utjeloviti Davida Daltona, novinara Rolling Stonea, ujedno i koscenarista filma koji je poročnu rokericu pratio na turneji i nakon toga usporedio s Judy Garland. Snimanje počinje u studenom ove godine, a izlazak se očekuje u 2008.

No, ni to nije sve. Naglo pokretanje 'Joplin projekta' uskomešalo je i producentsku kuću Lakeshore koja posjeduje prava na film 'Pieces Of My Heart' iliti Projekt Joplin br.2, s Renee Zellweger najavljivan još od 1996. Iako je u međuvremenu Paramount digao sidro i odbacio cijelu stvar, Lakeshoreovci su i dalje optimistični, pa sad s malko osvježenim scenarijem traže novu financijsku pipu.

Komentari

Nema komentara.