Netko se prodao - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Netko se prodao

Netko se prodao

Kopija filma 'Something's Gotta Give', s Jack Nicholsonom i Diane Keaton u glavnim ulogama, poslana je na razmatranje glasaču za Oscara, a 'osvanula' na internetu.

14.01.2004 0 komentara

Netko se prodao

Osoba bliska istrazi izjavila je za LA Times kako je kopija poslana 69-godišnjem glumcu Carminu Caridiju koji je nedostupan i nije komentirao ovu situaciju. Specijalne oznake na kopiji navodile su kako je ona namijenjena isključivo Caridiju, no očigledno je dospjela i do nekog trećeg.

Slučaj je komentirala i Academy of Motion Picture Arts and Sciences, koja dodjeljuje Oscara. Njihov izvršni direktor je izjavio kako ne može vjerovati da je netko tako olako shvatio odgovornost posjedovanja kopije. Zbog ovog incidenta upitno je slanje kopija članovima Akademije iduće godine.

Podsjećamo, veliki studiji su prošle godine zabranili izradu takvih i sličnih kopija upravo zbog ovakvih slučajeva. Nezavisni filmaši tužili su se zbog takve odluke pa je ona nedavno ukinuta sudskom presudom.

Svi članovi akademije morali su potpisati dokument kojim tvrde da će spriječiti kopiranje snimki koje su namijenjene isključivo njima.

Komentari

Nema komentara.