Isus, Marija i Josip likovi su iz...romantične komedije - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Isus, Marija i Josip likovi su iz...romantične komedije

Isus, Marija i Josip likovi su iz...romantične komedije

Umjesto sotonističkog 'Omena' i heretičnog 'Da Vincija..' konačno nešto za finu kršćansku obitelj.

s.p. 06.06.2006 0 komentara

Isus, Marija i Josip likovi su iz...romantične komedije

Dokle god je talijanske produkcije biblijske tematike, televizije će imati što prikazivati u nedjeljnim i blagdanskim terminima. Tako i talijanska komercijalna televizija Mediaset snima 'Svetu obitelj', tv film u dva dijela koji se bavi Isusom i njegovom obitelji.

Film je koncipiran kao romantična komedija o vezi starijeg stolara Josipa i puno mlađe djevojke Marije. Malog Isusa će tumačiti Brando Pacitto, Josipa Alessandro Gassman ('Zlatna jaja', 'Transporter 2'), a Mariju će glumiti Ana Caterina Morariu ('Oceanovih 12').

Film se snima u Jordanu, a za scenografiju je zadužen Gianni Quaranta koji je 1986. dobio Oscara za svoj rad na 'Sobi s pogledom', a već je radio na par filmova o Isusu ('The Day Christ Died', Zeffirelijev klasik 'Isus iz Nazareta'). Puno veće iskustvo u snimanju biblijskih filmova ima redatelj 'Svete obitelji', Raffaele Mertes, koji je režirao filmove o Josipu, Judi i Mariji Magdaleni, a kao snimatelj radio je na filmovima o Isusu, Mojsiju, Abrahamu, Davidu, Samsonu itd.

U svojoj 'grešnoj' mladosti snimao je horor klasike o sotonističkim ubojicama za redatelje poput Michelea Soavija i Daria Argenta, a sada je zanatlija koji kada ne štanca biblijske filmove i serije snima popularnu seriju 'Karabinjeri – žena na zadatku'.

Komentari

Nema komentara.