Filmskih ideja k'o u priči! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Filmskih ideja k'o u priči!

Filmskih ideja k'o u priči!

Spike Lee snima faustovski horor, Mike Myers odsad je seks guru Pitka, Ang Lee filmuje špijunsku akciju, a Richard Linklater život Cheta Bakera.

p.h. 31.05.2006 0 komentara

Filmskih ideja k'o u priči!

Spike Lee bjesomučno traga za novim filmom. Iako još nije potpuno sigurno, njegov sljedeći projekt mogao bi biti horor/triler 'Selling Time'. Prijedlog za scenarij mu je stigao iz 20th Century Foxa, a priča se vrti oko muškarca koji pristaje da živi sedam godina manje u zamjenu za mogućnost da promijeni najgori dan u svom životu. Spike već piše scenarij, a o mogućoj redateljskoj poziciji još razmišlja. Ekipa iz Foxa se nada da će film konačno biti snimljen jer se već dugo oteže, a u jednoj od dosadašnjih verzija redatelj trebao biti Forest Whitaker.

Gotovo je s Austinom Powersom, Mike Myers je izumio novog filmskog čudaka. Radi se o Pitki, ekscentričnom guruu za samopomoć koji pomaže parovima da prebrode ljubavne probleme. Novinari koji su se našli u blizini njujorške filmske radionice na kojoj je Myers tesao Pitku tvrde da je imao umjetni nos i bradu, hlače bez pozadine, te da je mantrao uz riječi Mariska Hargitay. Osim što je napisao scenarij u kompi s Grahamom Gordyem, ex Powers će u filmu koji sam producira odigrati i naslovnu ulogu.

I Richard Linklater je u novom projektu. Redatelj koji se na minulom Cannesu natjecao sa svojim 'Fast Food Nation', okreće se glazbenim, točnije, jazz vodama. Tema njegova predstojećeg dugometražnog filma 'Chesney' je legendarni jazz trubač Chet Baker (naslovna), ikona 'cool jazza' sa zapadne obale. Linklater planira nezavisni projekt, a u filmu se neće koncentrirati na cijeli Chesneyev život, već samo na jedan dan iz njegova života, i to prije no što je stekao svjetsku slavu. Zanimljivo je da i Bruce Beresford snima film na istu temu, 'The Chet Baker Story', s Joshom Hartnettom u naslovnoj ulozi.

Ang Lee se nakon Oscarom ovjenčanih gej kauboja okrenuo špijunskoj akciji iz 2. svjetskog rata. Radni naziv filma je 'Lust, Caution', a scenarij se bazira na istoimenoj kratkoj priči Eileen Chang. O radnji se zasad ne zna mnogo, poznato je samo da se radi o špijunskom trileru postavljenom u Šangaj u 40-tima. Zanimljivo je da Lee nastavlja vrlo uspješnu suradnju s producentom Jamesom Schamusom, čelnikom Focus Featuresa.

Komentari

Nema komentara.