Pitt&Jolie u Atlas Shrugged - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pitt&Jolie u Atlas Shrugged

Pitt&Jolie u Atlas Shrugged

Ona želi likvidnost svoje željeznice. On je protiv svjetskog poretka. Kako dalje? Novi Jolie - Pitt film stiže iz laissez - faire pera Ayn Rand.

p.h. 28.04.2006 0 komentara

Pitt&Jolie u Atlas Shrugged

Brad Pitt i Angelina Jolie zaigrat će u 'Atlas Shrugged', Lionsgateovoj ekranizaciji istoimenog bestsellera američke spisateljice Ayn Rand (1905 - 1982), javlja Variety. Angelina će glumiti željezničku magnatkinju Dagny Taggart, a Pitt njenog protivnika, ali i ljubavnika, misterioznog Johna Gaulta.

Izrazito kompleksna priča romana od 1100 stranica prati Dagny Taggart, ambicioznu šeficu tvrtke Taggart Transcontinental, koja unatoč nepovoljnoj situaciji na tržištu i u društvu nastoji održati svoju firmu likvidnom i njenog prijatelja, biznismena i playboya Hanka Reardena čiji je čelični poduzetnički duh nagrižen osjećajem odgovornosti prema supruzi.

Ubrzo bogati Taggartičini kolege industrijalci počnu misteriozno nestajati, a ona upoznaje Njega - enigmatičnog Johna Gaulta (Destroyera) koji ima misiju uništiti svjetski poredak. Je li On odgovoran za nestanke magnata (Atlasa) i za eksploziju koja se dogodila u Taggart tunelu? Odjednom se mlada poduzetnica nađe usred živopisne doline u Gaultovom zagrljaju i smjesta se zaljubljuje, no je li on čovjek njenog života ili krvnik njene firme?

Zbog velike kompleksnosti radnje tu ćemo prekinuti s prepričavanjem… Svim zainteresiranima preporučamo čekanje do izlaska filma, ili zanimljiv site na kojem možete zaroniti u Randičin akcijski vrtlog protkan metafizičkim, moralnim, seksualnim, ekonomskim i političkim konotacijama.

Brangelina su navodno veliki fanovi opusa spisateljice i kultne figure pedesetih koja se rodila početkom 20. stoljeća u Rusiji kao Alissa Zinovievna Rosenbaum, a slavu je stekla kao osnivačica i žestoka propagatorica filozofije objektivizma u SAD. Načela individualizma, racionalnog egoizma, inzistiranje na laissez faire tržišnoj ekonomiji, kao i vjerovanje da je bilo kakav oblik žrtvovanja pojedinca za druge nedopustiv, Rand je implementirala u svoj književno - filozofski opus: 'We the Living' (1936), 'Anthem' (1938), 'The Fountainhead' (1943) i 'Atlas Shrugged' (1957).

Komentari

Nema komentara.