Todd Haynes ne odustaje od Dylanove biografije - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Todd Haynes ne odustaje od Dylanove biografije

Todd Haynes ne odustaje od Dylanove biografije

Snimanje megakompleksne Dylanove biografije već je probilo sve rokove. Scenarij je pečen, a snimanje počinje ovo ljeto u Rumunjskoj.

p.h. 07.03.2006 0 komentara

Todd Haynes ne odustaje od Dylanove biografije

Dugometražnog Todda Haynesa nismo vidjeli od uspješnog, Douglasom Sirkom inspiriranog 'Daleko od raja' iz 2004. U međuvremenu je izašla i kompilacija 'Corporate Ghost' s dvadesetak spotova 'Sonic Youtha' nastalih od 1990. do 2002, a u grupici redatelja istih (Tamra Davis, Spike Jonze, Richard Kern, Harmony Korine, David Markey, Lance Bangs) našao se i Todd. 

Priča o tome da Haynes nastavlja koketirati s muzikom i to s biografijom Roberta Zimmermana a.k.a Boba 'I'm Not There' Dylana procurila je još 2004. godine, a proces se odužio, saznajemo s BBC – a, zbog Haynesova nekonvencionalnog pristupa snimanju i zbog činjenice da se film bavi s nekoliko različitih razdoblja Dylanova života, a ambiciozna glumačka postava uključuje imena poput Christiana Balea, Richarda Gerea, Colina Farrella, Cate Blanchett i Julianne Moore. Haynes je zbog pregolemih redateljskih apetita scenaristički posao dosta rastegnuo, a sad je sve navodno gotovo, pa snimanje počinje ovoga ljeta u Rumunjskoj.

Dylanovu transformaciju iz folk pjevača preko angažiranog kantautora do rock legende koja je trajala od 1961. do 1966. zabilježio je i Martin Scorsese u dvjestotinjak minuta dokumentarca 'No Direction Home: Bob Dylan' koji je na nedavnoj dodjeli Grammya pobrao nagradu za najbolji dugometražni video uradak.

Komentari

Nema komentara.