Pobjednici FILMSKOG IZBORA PUBLIKE - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pobjednici FILMSKOG IZBORA PUBLIKE

Pobjednici FILMSKOG IZBORA PUBLIKE

Dragi naši, FILMSKI IZBOR PUBLIKE skončao je. Glasovi su se zbrojili i pobjednici saznali. 10 najboljih čeka vas u nastavku.

filmski.net 27.02.2006 0 komentara

Pobjednici FILMSKOG IZBORA PUBLIKE

U kategoriji najboljeg stranog filma bez velike borbe pobjedu je odnio 'Sin City' Roberta Rodrigueza i Franka Millera. Mračni neo noir snimljen je prema kultnim Millerovim strip serijama, a Rodrigueza je koredateljevanje sa strip crtačem stajalo izgona iz cehovske udruge jer Miller nije član iste. U glavnoj ulozi policajca samotnjaka gledamo Mickeya Rourkea u najboljem izdanju u posljednjih petnaestak godina. Lijepo su mu društvo pravili neki od najmlađih i najpoželjnijih glumaca i glumica, a navedena kombinacija kraće se zove – dobitna.

Komedija Ognjena Sviličića o azilantici koja se trudna i neudata vraća kući u Dalmatinsku Zagoru, 'Oprosti za kung fu',  pobjednica je u kategoriji najboljeg domaćeg filma. Snimljen u skromnim produkcijskim uvjetima, film je dokaz da je za uspjeh ipak najbitnija dobra priča. Nije naodmet imati dobru glumicu u glavnoj ulozi što dokazuje pobjeda Darie Lorenci u kategoriji nabolje domaće glumice. Čestitamo!

Daria Lorenci, Oprosti za kung fu

U kategoriji najbolje strane glumice od samog početka glasovanja nije bilo napetosti. Hilary Swank kao Eastwoodova djevojka od milijun dolara vaša je miljenica iz 2005. godine. Uloga siromašne konobarice koja žarko želi biti boksačica Swankovoj je, osim pobjede na FILMSKOM IZBORU PUBLIKE, donijela i drugog Oscara.

Mladost je pobijedila starost u kategorijama najboljih glumaca. Krešimir Mikić nagrađen je brojnim glasovima za ulogu mladića zaraženog sidom u filmu Dalibora Matanića 'Volim te'. Dobro su se držali, ali nisu izdržali ostali nominirani; Ivo Gregurević i Vedran Mlikota. Slična je situacija bila i kod izbora najboljeg stranog glumca. Johnny Depp u ulozi ekscentričnog vlasnika tvornice čokolade Willyja Wonke prešišao je starije miljenike Murraya i Straithairna. Kostim, karizma i suradnja s redateljem Timom Burtonom upalila mu je i ovaj put.

Za najbolju zvonku radost pobjedu je bez puno muke odnio Craig Armstrong odgovoran za glazbenu kulisu filma 'Ray'. Biografski film o Rayu Charlesu shodno tomu imao je gomilu odličnih originalnih pjesama, ali i dobar dio novokomponiranih Armstrongovih dijelova.

Krešimir Mikić, Volim te

Animirani film 'Madagaskar' pobjednik je u svojoj kategoriji. Miljenik mlađe publike zablistao je pored konkurenata Wallacea i Gromita i Tim Amerike. Dajmo mi djeci zabave, a ne crnoga humora!

Evo nas i kod najzanimljivije kategorije. Iako su nominirani kao najgori filmovi, ipak na kraju jedan od njih bude – najbolji! Ovaj put to je 'Gospodin i gospođa Smith' mada su se dobro držali i ostali kandidati; Spielbergov 'Rat svjetova' i 'Kuća voštanih figura' Paris Hilton. Smithovi su izrodili još jedne pobjednike pa, zajedno sa Sviličeićevim Kung fuom, slove za duplog pobjednika FILMSKOG IZBORA. Radi se o najboljem filmskom paru, Bradu Pittu i Angelini Jolie. Kemija s platna staromodnim se alkemijskim postupkom pretvorila u zlato. Film je više puta do sada kršten epitetom 'najgori', ali mu to nimalo nije financijski naštetilo. Kako neki kažu da nije sve u lovi, nego ima nešto i u ljubavi, par iz filma je na sveopću radost nakon zadnje filmske klape odlučio ostati sljubljen i u privatnom životu.

Gospodin i gospođa Smith

NAJBOLJI STRANI FILM
Sin City

NAJBOLJI HR FILM
Oprosti za kung fu

NAJBOLJA STRANA GLUMICA
Hilary Swank

NAJBOLJA HR GLUMICA
Daria Lorenci

NAJBOLJI STRANI GLUMAC
Johnny Depp

NAJBOLJI HR GLUMAC
Krešimir Mikić

NAJBOLJI PAR
Angelina Jolie i Brad Pitt

NAJBOLJA FILMSKA GLAZBA
Ray, Craig Armstrong

NAJBOLJI ANIMIRANI FILM
Madagaskar

NAJGORI FILM
Gospodin i gospođa Smith

Komentari

Nema komentara.