Prodaje se vintage 007 spymobile! Nazvati na broj... - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Prodaje se vintage 007 spymobile! Nazvati na broj...

Prodaje se vintage 007 spymobile! Nazvati na broj...

Bondov Aston Martin DB5 iz 1965. je na prodaju! Možda je vrijeme da se Schwarzenegger konačno riješi Hummera i postane gospodin. Yeah, right!

filmski.net 11.01.2006 0 komentara

Prodaje se vintage 007 spymobile! Nazvati na broj...

Film istražuje život Beatrix Potter(Renee Zellweger), autorice popularnog dječjeg bestselera 'The Tale of Peter Rabbit' koja se u vremenu u kojem je živjela morala boriti za ljubav, sreću i poslovni uspjeh. Počela je karijeru kao umjetnica koju nitko nije podržavao. Živjela je u Londonu s ocem Rupertom (Bill Paterson) od kojeg je naslijedila talent i bezosjećajnom majkom (Barbara Flynn) koja nije podržavala odraslu kćerku koja radi šarene ilustracije dječjih priča sa životinjama. I urednici izdavačkih kuća i prosci s kojima se morala susretati kritizirali su njene sklonosti. Ipak, imala je romantičnu ljubavnu vezu s izdavačem Normanom Wayneom (Ewan McGregor), a uspjela je konačno ostvariti i karijeru. Važno joj je bilo da vodi nezavistan život, i to u vrijeme kad je društvo očekivalo od žene samo da ostvari dobar brak...

Glavni lik filma je Beatrix Potter, autorica knjiga o zečevima, patkama i žabama koja je početkom prošlog stoljeća bila autorica dječjih bestselera koji su postigli uspjeh ravan onome što su na filmu postigli Spielberg ili Disney. Kroz njenu sudbinu govori se i o sudbini žena u prošlosti, kad se čak i pismena, bogata i uspješna žena morala boriti s okovima tradicije.     
Film je tako sentimentalan da je ganuo čak i okrutne kritičare, Claudia Puig iz 'USA Today' zove ga 'dragim filmom za praznično doba' koji podsjeća na 'San za životom J.M.Barrieja', ali 'bez mračnog konteksta'. James Berardinelli potvrđuje da je riječ o filmu čija je glavna svrha da zabavi i dopre do ljudskog srca. Čak i tri od pet zvjezdica u 'Empireu' je svojevrsna preporuka jer kritičarka ocjenjuje da je film 'vrlo sladak i vrlo lijep, baš za curice koje idu na kino-matineju s mamom i bakom'.

Komentari

Nema komentara.