Rimejkovi van Goghovih filmova - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Rimejkovi van Goghovih filmova

Rimejkovi van Goghovih filmova

Američka verzija europskog filma, klapa pitajbogakol'ko puta. Na redu je 'Interview' sa Steveom Buscemijem i Siennom Miller.

filmski.net 20.12.2005 0 komentara

Rimejkovi van Goghovih filmova

Sienna sim, Sienna tam, Sienna najavila udaju za već godinu dana dotrajalog zaručnika Judea Lawa, Sienna u američkom rimejku filma Thea van Gogha! Ček, ček, ček… ajmo malo rewind… ahgoG nav aehT amlif ukjemir mokčirema u anneiS!

Djevojka o kojoj informacije na materinjem nam jeziku dolaze samu u žutom paketu, a gotovo jedini filmovi u kojima ste je u daljim bočnim ulogama kod nas mogli gledati jesu 'Alfie' i 'Layer Cake' dobila je glavnu ulogu u američkom rimejku nizozemskog filma 'Interview' (naslovna), prije godinu dana ubijenoga redatelja Thea van Gogha.

Partner, ali i redateljska veličina bit će joj Steve Buscemi, prenosi vijest BBC. 'Interview' je jedan od posljednjih van Goghovih filmova, iz 2003. godine, a govori o političkom novinaru srednjih godina kojemu je, posebno nakon intervjua sa zvijezdom sapunica (u originalu stvarna soap-zvijezda Katja Schuurman, u rimejku S.Miller), karijera poljuljana. Početno nezanimljiv i uvredljiv zadatak pretvara se u pravu obostranu ispovijest. Snimanje započinje već sljedećeg mjeseca u New Yorku.

Osim 'Intervjua', na rimejk traci su još dva van Goghova filma (kupiš dva, dobiš tri?!). Radi se o filmu '06' iz 1994. čiji su likovi dvoje ljudi koji se upoznaju na sexyfonu, te 'Sastanku na slijepo' iliti na engleski 'Blind Date', gdje su uloge bračnih partnera koji se pokušavaju 'zbrojiti' nakon smrti djeteta ponuđene nama manje poznatom Tonyju Shalhoubu i Patriciji Clarkson koju upravo gledate (dobro, bar neki od vas) u kinima u filmu 'Laku noć. I sretno'.

Tužan epilog slučaja van Goghovog ubojstva zbio se u srpnju ove godine kada je ubojica Mohammed Bouyeri izjavio 'ubio sam ga i ubio bih ga ponovo' bez, evidentno, ikakvoga žaljenja, objašnjavajući da Kuran uči 'da treba odrubiti glavu svakome koji pljuje Alaha ili pak proroka'. Bouyeri je dobio doživotnu zatvorsku kaznu. Podsjećamo, van Gogh je prvenstveno stradao zbog filma 'Submission' u kojem progovara o nasilju prema ženama u islamskim društvima, a pridonio je posljednji mu film o ubojstvu političara Pima Fortuyna, poznatom, među ostalim, i po protivljenju prema imigrantima.

Kud je nas Sienna s početka priče dovela…… o tome smo vam mi i pričali, ali nam je trebalo malo duže da vam to i objasnimo.

Komentari

Nema komentara.