Scorseseov posljednji udar na Hollywood - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Scorseseov posljednji udar na Hollywood

Scorseseov posljednji udar na Hollywood

Novi film znakovitog naziva 'Tišina' redatelj je proglasio možda i posljednjim svojim velikim hollywoodskim uratkom. Da, da, i sam je priznao da je razlog - starost!

filmski.net 14.11.2005 0 komentara

Scorseseov posljednji udar na Hollywood

No, ne u smislu da ne može više raditi, već čovjek jednostavno stari, u četvrtak, 17.11. napunit će 63 godine, te bi se radije posvetio kreiranju kratkih i dokumentarnih filmova nego ispunjavanju želja velikih hollywoodskih studija.  Boli, boli, boli….!!!! to što kipića zlatnog dobio nisam! Prošlogodišnji je oscarovski poraz definitivno ostavio traga na osjetljivu škorpionsku dušu dragoga njujorškoga umjetnika.

Zanimljivost ove najave novoga projekta Martina Scorsesea je i u tome što kod nas na FILMSKOM pa ne prođe niti mjesec dana, a da o čovjeku nešto ne zucnemo. No, ne ko što se to radi kada pišemo o Anđi Ðoli koja je bidna više u hot spot sekciji nego u onoj pravo filmskoj, nego baš čovjek radi. Smišlja, snima, rimejka, adaptira, adaptira i adaptira.

I u ovom slučaju radi se o adaptaciji, tj. ekranizaciji. Japanski roman 'Silence', autora Shusaku Endo, priča o dvojici Portugalaca, jezuitskih misionara iz sedamnaestog stoljeća, koji su pored utvrđivanja trgovačkih veza imali nezgodan (ipak se radnja odvija u tradicijski nepokolebljivom Japanu) zadatak dodatno proširiti katoličku populaciju. Ist mitz vest! Na holivuđanski! Bez greške!

Od ostalih najavljenih SSovskih projekata, u raznoraznim stadijima produkcije, izdvajamo:
*adaptacija - 'The Rise and Fall of Theodore Roosevelt' - za one koji žele znati više!
*rimejk – klasik Akire Kurosawe 'Drunken Angel' iz 1948. - za one koji žele znati više!
*rimejk_02 - hongkonški  'Wu jian dao' aka 'Infernal Affairs' iz 2002. SS i pomagači prepraviti će u triler naziva 'The Departed' - za one koji žele znati više!
*dokumentarni film o najvećem Boingovom konkurentu – europskom proizvođaču jumbo jetova – Airbusu - za one koji žele znati više!

Gradivo smo ponovili, živjelo znanje!
Komentari

Nema komentara.