Sundance 25. ročkas slavi bogatom DVD kolekcijom - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Sundance 25. ročkas slavi bogatom DVD kolekcijom

Sundance 25. ročkas slavi bogatom DVD kolekcijom

Kako 25. rođendan Sundance Institutea kuca na vrata, kolekcija od čak 11 DVD-ova s festivalskim favoritima i uzdanicima bit će na tržištu od 22. studenog.

m.n. 18.10.2005 0 komentara

Sundance 25. ročkas slavi bogatom DVD kolekcijom

Koliko je u 25 godina Sundance Institute i Film Festival utjecao na kartu današnje nezavisne scene nije potrebno mnogo isticati. Navedeno je poznato svakom iole trezvenijem i poštenijem filmofilu, no evo ipak: Sundanceov institut neprofitna je udruga koja svojim budžetom od cca 11 milijuna dolara pomaže nove ideje i mlade redatelje, te je ukratko jedna od najodgovornijih za lični opis recentnog low-budgetarca. Svoj će kultni status koji je velikim dijelom rezultat angažmana Roberta Redforda proslaviti zbirom od desetak naslova koji su prodefilirali kroz festival, ali i dodatnim diskom s brojnim intervjuima, snimkama iza kulisa i svim prepoznatljivim tričarijama koje Sundance znače.

U kolekciji koja je nastala u suradnji s Hart Sharp Entertainmentom su se tako našli odreda zvučni filmovi: 'Sex, laži i videovrpce' Stevena Soderbergha koji je 1989. osvojio nagradu publike, kultni 'Clerks' Kevina Smitha kojem je 1994. pripao Filmmakers Trophy kao i 'The Usual Suspects' Bryana Singera. Zazubice su podebljane i zicerima poput 'Boys Don't Cry' (1999) čiji je idejni kamen temeljac udaren na Sundanceovom labu 1997., ali i od strane kritike obilno hvaljeni 'In the Bedroom' Todda Fielda te 'American Splendor' s predobrim Paulom Giamattijem.

Bonus DVD uključuje podulje tirade i razgovore s već spomenutim osnivačem Redfordom, komentare kritike o naslijeđu Sundancea, te opsežan dokumentarac o Institutu koji se osim indie produkcije pozabavio i njegovim utjecajem na filmsku glazbu i kazalište. Sveobuhvatna i svečarska DVD kolekcija na tržištu će biti od 22. studenog, no preliminarne se narudžbe na stranicama Hart Sharp Entertainmenta (klik!!!) primaju od 25. ovog mjeseca. Uz sve navedeno za 149,99 dolara dobiva se i čak i booklet ;)

Komentari

Nema komentara.