Fellinijeve seksualne fantazije - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Fellinijeve seksualne fantazije

Fellinijeve seksualne fantazije

Za sve je Fellinijeve obožavatelje u Kremsu, Austrija, otvorena izložba koja pruža nešto detaljniji i kinky uvid u Fellinijeve maštarije s tetama u fusnoti.

m.n. 04.10.2005 0 komentara

Fellinijeve seksualne fantazije

Nije tajna da su Federica Fellinija najviše na svijetu inspirirale žene (bolje rečeno, nekako su ga privlačile i plašile istovremeno) pa ih je shodno tome, s istim takvim žarom prikazivao u filmovima. Ili bi točnije bilo reći – gdje god je stigao? Naime, dvanaestak godina nakon njegove smrti, u gradiću Kremsu na sjeveru Austrije, u tijeku je izložba Erotomachia koja broji čak 29 Fellinijevih crteža. Prostori muzeja karikature u Kremsu su od 11. rujna naprosto krcati, a takav se trend očekuje do kraja izložbe tj. do 26. siječnja 2006.

Izloženi crteži datiraju iz posljednjih godina života velikog redatelja, objasnila je glasnogovornica muzeja Katrin Draxl, te se najvjerojatnije mogu smjestiti između 1991. i 1992. godine. Na svim izlošcima prikazana je Gianna, jedna od posljednjih Fellinijevih ljubavnica, a zanimljivo je da je uz njezino korpulentno, snažno i senzualno tijelo, Federico sebe oslikao kao gotovo bezličnu majušnu i podređenu figuru koja glomaznoj teti služi samo kao igračka.

Hm… prigušit ću psihologa u sebi i Freuda u teoriji pa neću ništa analizirati. Ovako otkrivena Fellinijeva seksualnost daje nam materijala za onu staru: maštu na volju.

Iako se čini da su Federicove slikarije neka novost, poznavatelji njegova lika i djela znaju da je veliki redatelj svoju karijeru započeo kao crtač i karikaturist čija su inspiracija nerijetko bili akrobati i cirkuski performeri. Poslije II. svjetskog rata je čak otvorio studio za karikaturu, crtao je predloške za svaki film, a njegovi su (brojni) uratci već izloženi u Guggenheimovom muzeju u New Yorku kao i u Trastevereu u Rimu.
Komentari

Nema komentara.