Caligula by Versace!!! Zlata, mesa, perverzija!!! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Caligula by Versace!!! Zlata, mesa, perverzija!!!

Caligula by Versace!!! Zlata, mesa, perverzija!!!

Iako se neki kunu da je film 'Caligula' križ svim artistima (Roger Ebert dao mu je nula zvjezdica), snimljen je trailer za nepostojeći remake. ??? Natanane čitajte tekst!

m.n. 08.09.2005 0 komentara

Caligula by Versace!!! Zlata, mesa, perverzija!!!

Ako ćemo o 'Caliguli', priča seže do 1979. godine i do kralja komercijalne poronografije, Boba Guccionea, utemeljitelja Penthousea. Iako Guccione mnogima zvoni kao redatelj, prava je istina da režiju ustvari potpisuje Tinto Brass, dok je gospodin G snimio samo neke dodatne scene. Baš poput realne, povijesne ličnosti rimskog cara, oko cijelog se projekta veže prilično zavidna doza ekscentričnosti.

Prema životu i ludilu Gaiusa Juliusa Caesara Germanicusa scenarij je napisao Gore Vidal (iako Tinto Brass njime nije bio zadovoljan te je rukopis nekoliko puta prerađivao), poznati američki pisac koji se zbog neslaganja s redateljem cijelog koncepta i odrekao, dok je oko dijela financija (potrošeno je 20! milijuna dolara) brinuo sam Penthouse.

Nije se Miss Mirren nikada libila niti golotinje, niti mladoga mesa, dapače.

Već tokom produkcije javnost je bila obaviještena da je čeka jedan od najkontroverznijih filmskih uradaka, pod parolom: 'Mi se ne bojimo prikazati sve perverzije ispod površine Rimskog carstva'. Ulogu Caligule ponio je Malcom McDowell (portretirao Alexa DeLargea u 'Paklenoj naranči'), Peter O'Toole je bio Tiberije, a orgije, masturbiranje, fellacio, razne bolesnoće tipa žestoke sado-mazo egzibicije koje uključuju kažnjavanje podređenih napravom koja je sličila na kosilicu, pršte na sve strane.

Djelce je najprije prikazano na privatnoj projekciji u Cannesu (u trajnju od 210 minuta), da bi s vremenom Brass ipak cijelu stvar skratio na 156 minuta (DVD na Amazonu – klik!). Moramo li napomenuti da su kritičari film pokopali – već spomenuti Ebert opisao ga je kao 'odurni, bezvrijedni i sramni trash', a zanimljiv je i podatak da su i Peter O'Toole i Malcom McDowell u kasnijim istupima isticali da im je žao što su uopće sudjelovali u cijelom projektu. Ipak, film sa strastvenim poklonicima nikad nije imao problema – kako nekad, tako i danas.

Mili se Milli

Najnoviji primjer jest snimanje trailera za nepostojeći remake. Iako smo i mi nasjeli reklami i gotovo povjerovali da je nova adaptacija u tijeku, cijeli je štos dio projekta za Biennale gdje je trailer, u talijanskom paviljonu 10. lipnja i prikazan. Nakon fame oko originala, neće vas čuditi da su i oko ovog kvazi-eksperimenta vezani samo teškaši (požalismo što nova verzija nije uistinu snimljena). 

Naime, u režiji Francesca Vezzolia pod teškim kostimima by Donatella Versace seks su fingirali Courtney Love, Milla Jovovich, Benicio Del Toro, Helen Mirren, Michelle Phillips, Karen Black... U hipotetskom filmu Jovovicheva glumi Caligulinu sestru i priležnicu, Courtney Love je Caligula (!), Mirrenova Tiberije, Del Toro makro, a cameo apirans imaju i sam Vidal i Adriana Asti koja je glumila u originalnom filmu.

Podsjetnik na davnu 1979.

Uz ovolike doze luckastog, campa i zdrave zajebancije, zasigurno nije bilo teško nagovoriti zvijezde na snimanje, a nepotrebno je isticati da je talijanski paviljon bio hit na Biennaleu.

....ima toga još na http://www.caligulathemovie.com/

Komentari

Nema komentara.