25 godina Blues Brothersa - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      25 godina Blues Brothersa

25 godina Blues Brothersa

Ne baš okrugla, ali ipak godišnjica jednog od popularnijih mjuzikla proslavljena je izdavanjem tustoga DVD izdanja – na današnji dan!

filmski.net 30.08.2005 0 komentara

25 godina Blues Brothersa

'The Blues Brothers: 25th Anniversary Edition' (već snižena cijena od $16.09) na tržištu je i ljubitelji bluesa, Dana Aykroyda, Johna Belushia i najnovijih i najmasnijih dvd izdanja – samo naprijed.

Nije naodmet malo otpuhnuti prašinu s filmske pričice koja se rodila iz suradnje Dana Aykroyda i Johna Belushia u rasadniku američkih komičarskih veličina, Sathurday Night Liveu. Na velikome platnu dvojac se preobraća u Chicago blues braću Jakea i Elwooda Bluesa koji pokušavaju skrpati band čija je zadaća spriječiti rušenje doma za siročiće, odakle su i sami potekli.

Veliki hit te 1980. godine ostati će zapamćen i po najvećem broju policijskih automobila ikada viđenih u filmu, kao i po divljem i sumanutom natjeravanju istima koje je završilo razrušenim shopping centrom! Pažljivijim i picajzlastim gledateljima možda nije umakao cameo Stevena Spielberga u ulozi službenika koji pečatira nekakve dokumente u zadnjim dijelovima filma! No, ima tu i sočnijih gostovanje - Jamesa Browna, Carrie Fisher, Arethe Franklin...

Osim filma, kojeg u paketiću ima dva puta, 133minutni original i 148minutni 'extended cut', na raspolaganju su vam i fenomenalni 'extras' – dokumentarci 'The Stories Behind the Making of 'The Blues Brothers', koji postoji i na dvd izdanju iz 1998., i novi, kraći doc o filmu, isječci nastupa uživo s posljednje Blues Bros turneje, ipak prekratki desetominutni filmić o životu i djelu Johna Belushia, koji je umro od overdosea 1982. godine i još gomila džidžamidža.

Po svoj primjerak svratite u ovaj shopping kutak.

Komentari

Nema komentara.