Thornton, Heder i fratpackovci u paketu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Thornton, Heder i fratpackovci u paketu

Thornton, Heder i fratpackovci u paketu

Ako na jednu hrpu stavimo Billy Bob Thortona, Jona Hedera i braću Weinstein, pretpostavljamo da priča drži vodu. Udružiše se za remake 'School for Scoundrels'.

m.n. 03.08.2005 0 komentara

Thornton, Heder i fratpackovci u paketu

Na vaše i naše znanje i ravnjanje, Variety je izvijestio o suradnji gore navedene ekipe. Razlog uparivanja je britanska komedija 'School for the Scoundrels' koja datira u davnu 1960. godinu, a poradi podebljavanja cijele argumentacije spomenut ćemo da je scenarističke snage dao Todd Philips, dok će se za režiju pobrinuti Scot Armstrong. Za one koji ne znaju, radi se od komičnom dvojcu koji stoji iza uspješnih naslova poput fratpackovskih 'Starsky and Hutch', 'Old School' te 'Road Trip'. Ako svemu tome dodamo Thorntonovu dovitljivost i Hederov potencijal ('Napoleon Dynamite') čini se da imamo zicer.

Film 'School for Scoundrels' je početkom šezdesetih adaptiran prema popularnom književnom serijalu Stephena Pottera ('Gamesmanship', 'Lifemanship', 'Oneupmanship' i 'Supermanship') koji se bavi kvazipsihološkom tematikom – kako iskoristiti mogućnosti i biti pobjednik bez varanja. Glavni je lik filma bio upravo Stephen Potter koji vodi školu tj. koledž Lifemanshipa čiji je zadatak učenike naučiti uspjehu – dal u ljubavnom ili pak poslovnom životu.

Zanimljivo je da su Philips i Armstrong već godinama razmišljali kako staru priču smjestiti u suvremene okvire, tako da ćemo u osvježenoj verziji Hedera gledati kao meteorologa nespretnjakovića koji se u školu upisuje kako bi osvojio srce djeve iz snova. Cijeli projekt krene nizbrdo kad prognostičar shvati da je njegov profesor (Thornton) bacio oko na istu tetu…

Snimat će se u Los Angelesu i New Yorku, a produkcija kreće na jesen kako bi sve bilo spremno za proljetnu premijeru.

Komentari

Nema komentara.