Lucy Liu kao Charlie Chan - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Lucy Liu kao Charlie Chan

Lucy Liu kao Charlie Chan

Vragolasta će se Lucy uputiti tragovima najvećeg detektiva Orijenta i u novom, još nenaslovljenom filmu zaigrati njegovu unuku. U pitanju je Charlie Chan.

m.n. 28.07.2005 0 komentara

Lucy Liu kao Charlie Chan

Istočnjački odgovor na ultra-europeiziranog Poirota bio je Charlie Chan, relativno niskobudžetna kovanica koja je 30-tih i 40-tih godina milog nam 20. stoljeća imala status franšize. U kreaciji Earla Derr Biggersa, kinesko-havajski detektiv (muž i otac 11-oro djece) javlja se u šest romana, a osim brojnih filmskih adaptacija tipa 'Charlie Chan u Riu' ili pak 'Charlie Chan Carries On', sedamdesetih je godina priča pretočena i u animirane serije.

Chanov je lik do pedesetih portretiran kao inteligentan i odgovoran dobrica koji se bori protiv lopova bijelaca , a u svakom ga nastavku bijelačka policija otpusti. Zanimljivo je da je krajem devedesetih na adresu serijala stiglo mnogo pritužbi, upravo zbog rasnih pitanja te činjenice da su Chana najčešće glumili bijelci koji su make up-om pretvoreni u Kineze. Zbog tih su kritika filmovi prestali biti prikazivani, sve dok se priče nije prihvatila Lucy Liu.

Kako je stari detektivčić prilično demode, potrebnog bi štofa trebala dati mlada (gipka i podatna) detektivka koja bi se referirala na Chanovu tradiciju. Liu će se tako osim istraživanja primiti i producentskog dijela storije, dok scenarije spravlja Dan McDermott. Luce će se zasigurno pobrinuti i oko etnički (i politički) korektnog casta što će začepiti sve kritičare, te filmu osigurati nešto više autentičnosti. Bespotrebno je reći da će majstorici akcijanera rješavanje misterija i hvatanje lopova ići ko' od šale ;)
Komentari

Nema komentara.