Vruća ljetna DVD najava! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Vruća ljetna DVD najava!

Vruća ljetna DVD najava!

Za notorne melankolike, obožavatelje klasika i kolekcionare! Danas, samo u vašem gradu: 'To Kill a Mockingbird', 'Diana Ross: Jazz and Blues' te 'Deer Hunter'!

m.n. 20.07.2005 0 komentara

Vruća ljetna DVD najava!

Iako bi se o našoj ponudi dalo raspravljati, činjenica je da su sva tri naslova koja vam predstavljamo prilično svježa na Amazonu, upicanjena poradi vaše filmofilije i spremna za razbijanje svake čestice dosade. Red crno-bijelog, slijedit će red milozvuka, da bi ga začinila hvaljena i nagrađivana drama s Robertom De Nirom i Meryl Streep u glavnim ulogama.

Koliko je 'To Kill A Mockingbird' klasičan najbolje govori 34. mjesto na ljestvici 100 najvećih filmova svih vremena, ali i podatak da je književni predložak Harpera Leea svojevremeno dobio Pulitzerovu nagradu. Uz sve ćemo ovo dodati ime Gregorya Pecka, obiteljsku tematiku isprepletenu s rasizmom na američkom Jugu i eto nam koktela koji sasvim ležerno prolazi i danas.

Naime, Peck utjelovljuje Atticusa Fincha, obudovjelog odvjetnika s dvoje djece koji se primio slučaja crnca koji je nepravedno optužen za silovanje bjelkinje. Ukoliko ste progutali udicu, veselit će vas što je, uz sve navedeno, riječ o iznimno kvalitetnoj slici koja je dopunjena s komentarima redatelja Roberta Mulligana, ali i specijalnim dokumentarcem s izjavama glumaca koji je snimljen za proslavu 35 godišnjice filma. Od Amazona ga možete naručiti za 23 dolara.

'Diana Ross: Lady Sings… Jazz and Blues' je snimka famoznog koncerta koji je pjevačica 1992. održala u Ritz Theatreu u New Yorku. Osim izvarednog koncerta i iskričave energije, DVD izdanje uključuje intervju s divom te snimke u backstageu. Neke od pjesama su njezini tribute Billie Holiday (koju je glumile u 'Lady Sings the Blues'), a nekoliko je brojeva otpjevala i njezina kćer Rhonda. Ukoliko je ovo vaš cup of tea – na Amazonu je dostupno za cca 19 dolara.

'Deer Hunter' se na istom mjestu može dobiti za jednaku cifru za koju dobijete duplo DVD izdanje koje uključuje remasteriranu audio i video verziju, komentar Vilmosa Zsigmonda koji je bio nadležan za fotografiju, obrisane i izbačene scene, detalje produkcije te originalni trailer. Film vam vjerojatno ni ne moramo posebno predstavljati, iako je vrijedno naglasiti posebnu, gotovo opipljivu atmosferu koju prenosi. Osvojio je ukupno 5 Oscara – od onog za najbolji film, najboljeg redatelja (Michael Cimino), najboljeg sporednog glumca (Christopher Walken), najbolju fotografiju i montažu.

Ugodno gledanje!
Komentari

Nema komentara.