Depp će Burtonu: Tebi bih glumio ženu! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Depp će Burtonu: Tebi bih glumio ženu!

Depp će Burtonu: Tebi bih glumio ženu!

…a mračni ga redatelj, poznat kao poklonik okultnog i bizarnog, sa suzicom u očima prihvati. Na redu je adaptacija biografije Gypsy Rose Lee.

m.n. 20.07.2005 0 komentara

Depp će Burtonu: Tebi bih glumio ženu!

Ukoliko ste nakon najava 'Charliea i tvornice čokolade' mislili da je Tim Burton ispucao sve svoje vizije fantastičnog, zaboravili ste na njegovu strast prema bizarnom. Naime, svoju će muzu iliti muzca (nisam točno sigurna u muški rod ;)), Johnnya Deppa, Burton u novom projektu zaposliti kao ženu.

Da bi cijela stvar poprimila nešto ozbiljnije razmjere, Dark Horizon navodi da će se Depp (koji se ponudom slavnog redatelja nije nimalo pokolebao) prihvatiti uloge poznate striptizete, glumice i zvijezde burleske Gypsy Rose Lee. Sve se dogodilo ovako: razdragan 'Charlijevim' uspjehom, Johnny je Timu rekao – 'Za tebe bih snimio sve', a kad je mračnjak odgovorio – 'Slijedeći mi je projekt istinita priča o Gypsy Rose', dvojcu je bilo jasno da je Depp pravi čovjek za to. Vjerojatno ima dovoljno nježne crte lica i dobro podnosi depilaciju :)

Gypsy Rose Lee (1911-1970), pravim imenom Rose Louise Hovick, poznata je američka zvijezda burleske koja je svoju samostalnu karijeru započela striperskim točkama (kažu da je od striptiza napravila umjetnost) nakon kojih je nerijetko bila uhićivana (poznata je njezina izjava kada je uhićena kao od majke rođena: 'Uopće nisam bila gola. Na meni je bio zastor od plavičastog svjetla'). Njezine se točke skidanja na kojima je redovito uz najveću ozbiljnost recitirala tekstove ili pjesme danas smatra pretečom performancea.

Pisala je drame, te objavila nekoliko krimi romana prema kojima su snimljeni i filmovi, a majka joj je poznata kao jedna od prvih žena koje su otvorile bordel za lezbijke (zamislite, riječ je o New Yorku pedesetih godina 20.st.). Njezina je autobiografija 'Gypsy' najprije postavljena na broadwayskoj pozornici da bi 1962. bio snimljen istoimeni film s Natalie Wood u glavnoj ulozi.
Komentari

Nema komentara.