O Davidu Fincheru i malo o Garyju Oldmanu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      O Davidu Fincheru i malo o Garyju Oldmanu

O Davidu Fincheru i malo o Garyju Oldmanu

Osim što se ionako podebljanoj ekipi Fincherovog 'Zodiaca' pridružio Gary Oldman, ingeniozni je redatelj u procesu istovremenog snimanja tog filma i 'Buttona'.

m.n. 09.07.2005 0 komentara

O Davidu Fincheru i malo o Garyju Oldmanu

Mogli smo samo pretpostavljati da bravurama Davida Finchera neće biti dovoljna imena poput Jakea Gyllenhaala, Marka Ruffala, Roberta Downeya Jr i Anthonya Edwardsa. 'Zodiacu', već najavljivanom novitetu iz njegove riznice, ovih se dana tako pridružio i Gary Oldman, striček čije lišce imamo priliku gledati u 'Batman: Početak'.

Njegova je nobl misija triler s uvjerljivo ubojitom tematikom udostojiti svojom izvedbom odvjetnika Melvina Bellia, čovjeka koji je zakone zamijenio detektivskim istragama. U slučaju da niste pomno proučili naše izvještaje s fincherovskim motivima: 'Zodiac' je novi creepy triler koji se temelji na istoimenoj knjizi Roberta Graysmitha temeljenoj na istinitom zapletu koji se između 1966. i 1978. odigrao u San Franciscu. Broj mrtvih je bio sasvim solidan: 37.

Ubojica nije nikad uhvaćen, unatoč činjenici da je konstantno slao pisma vlastima. Pismo koje je dobio gospodin Belli stiglo je taman na Božić 1969. – Zodiac je bio fin, zaželio je odvjetniku sretne blagdane, a samome sebi mnogo samokontrole koja će ga spasiti od novog zlodjela. Od kontrole nije bilo niti k, a ubojstva su se nastavila.

Da je Fincher inspiriran potvrđuju i vijesti da će 'Zodiaca' snimiti gotovo pa paralelno s naslovom 'The Curious Case of Benjamin Button' u kojem ćemo, kao što najavismo, gledati Cate Blanchett i Davidovog starog druga, Brada Pitta. Variety izvještava da iza oba naslova ponosno stoje Paramount i Warner Bros, koji će pošteno podijeliti pola kolača; Paramount se sladi na američkom tržištu, a Warner u inozemstvu. Snimanje kreće u listopadu. Jedva čekamo!

naslovna - David Fincher na snimanju Aliena

Komentari

Nema komentara.